''Hoću čišći Mostar''

Organizira se čišćenje Mostara

Velike količine smeća u pojedinim dijelovima grada prijete pojavom glodavaca, kao i izbijanjem i širenjem brojnih zaraza. Nečistoći i prljavštini svakako doprinose i nesavjesni građani. Sve to dovodi do negativnog utjecaja na domaće i strane ulagače,
Lifestyle / Flash | 23. 02. 2018. u 08:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gospodarska komora Grada Mostara poziva građane da se pridruže njihovoj akciji pod nazivom ''Hoću čišći Mostar'', koja će se održati u četvrtak 8. ožujka 2018. godine od 9.00 do 13.00 sati.

Cilj ove akcije je ukazati na dugogodišnju problematiku s kojom se građani Mostara svakodnevno susreću, podići svijest građana o ovom problemu i pokrenuti javnu raspravu o ovoj tematici.

Lokacije na kojima će se akcija provesti su područje Bijelog Brijega (iznad Gradskog stadiona) i okolina Univerziteta Džemal Bijedić.
Iz Komore podsjećaju kako je svojevremeno grad na Neretvi nosio epitet najčišćeg grada, a danas spada među zapuštenije gradove u Bosni i Hercegovini. Velike količine smeća u pojedinim dijelovima grada prijete pojavom glodavaca, kao i izbijanjem i širenjem brojnih zaraza. Nečistoći i prljavštini svakako doprinose i nesavjesni građani. Sve to dovodi do negativnog utjecaja na domaće i strane ulagače, kao i na razvoj turizma.

Ružnih prizora u Mostaru ima na pretek, a nesnosan smrad s kojim su građani skoro svakodnevno okruženi postala je sasvim normalna stvar u gradu s pet komunalnih poduzeća.

U ovoj akciji učestvovati će članice Gospodarske komore Grada Mostara koje će svojim aktivnostima doprinijeti zdravijoj i čistoj sredini te razvoju Grada Mostara, kao snažnog gospodarskog i urbanog regionalnog središta, navodi se u pozivu koji je upućen onima koji žele sudjelovati u akciji ''Hoću čišći Mostar''.

Ovom akcijom koja će se provesti zajedničkim snagama, želi se apelirati i na sve strukture vlasti, ali prije svega pokazati kako ujedinjeni građani Mostara mogu svoj grad učiniti čistom i zdravom sredinom, poručuju iz Gospodarske komore Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close