Izašao iz bolnice

Goran Milić pobijedio COVID: Bilo je hoće-neće

''A svima vama, virtualni i stvarni prijatelji, puno hvala na pozivima i porukama podrške'', poručio je.
Lifestyle / Flash | 11. 01. 2021. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bard televizijskog novinarstva Goran Milić objavio je na svom Facebook profilu kako je dobio bitku s Covidom, zbog koje se morao liječiti u dubrovačkoj bolnici.

''Nakon 16 dana na Infektivnoj u Dubrovniku, Covid 19 s upalom oba plućna krila se povukao! Bilo je hoće-neće, ali se nije razbuktao, nije me odveo na respirator'', poručio je svojoj mnogobrojnoj Facebook sljedbi, te zahvalio svima koji su ga liječili "kao da sam im rod rođeni".

Najavio je kako će sada u Slanome šetati uz more i smišljati neke nove tv price, čitati o trajanju imuniteta kod onih koji prebole koronu.

''A svima vama, virtualni i stvarni prijatelji, puno hvala na pozivima i porukama podrške'', poručio je.

Kako je prije nekoliko dana ispričao za Jutarnji, on i supruga Ana odlučili su kraj prošle i početak ove godine provesti u njihovoj kući u Slanom, uhvatiti malo sunca i mediteranskog zraka. Tri dana po dolasku dobili su temperaturu. Ne znaju gdje su se susreli s virusom, ali reagirali su odmah. Javili su se liječniku radi testiranja te doznali da su oboje pozitivni na koronavirus. Srećom, simptomi su kod oboje bili blagi, samo povišena temperatura. No, liječnici su odlučili 74-godišnjeg iskusnog novinara i urednika zadržati u bolnici.

''Kažu da sam ja ipak u rizičnoj skupini. Niti u jednom trenutku nije bilo neke krizne situacije'', govori Goran Milić.

''Nalazi su mi dobri već nekoliko dana i nadam se da će me otpustiti iz bolnice u nedjelju. Opreza nikad dosta s ovim virusom. Imam prijatelje koji su bili dobro, nalazi dobri, a onda im se stanje odjednom pogoršalo. U svakom slučaju, slušam stručnjake'', kazao je Milić..

Iz današnje perspektive doista je sjajno što je prošle godine, uz veliku upornost i disciplinu, skinuo više od 20 kilograma. Nadao se tada, doduše, da će dobiti dozvolu liječnika da otputuje u SAD i snima na terenu dio materijala za serijal "What's up America". Nije je dobio, ali mu je odluka o promjenama u ishrani i vođenju zdravijeg načina života itekako pomogla, piše Slobodna Dalmacija.

''Nije stvar samo u tome što sam smršavio, nego i u tome što sam regulirao šećer i tlak, a to je izuzetno bitno u cijeloj priči s koronavirusom. Prije mi je šećer jako varirao, a na njega utječu jako i lijekovi poput kortikosteroida koje sam dobivao kao terapiju'', objašnjava Milić.

''S toliko kilograma manje sam i pokretljiviji, nema trbuha koji jako otežava disanje. Radim vježbe disanja bez problema. Ma, evo, cupkam tu po bolnici da smanjim rizik od tromboze, brojim korake'', rekao je.

Dodao je da mu prija čak i bolnička hrana, ali smo sigurni da će mu doma biti i ukusnija.

Kopirati
Drag cursor here to close