Put u filmski svijet

Gledanje filmova i serija s partnernom može učiniti čuda za vaš odnos

Lifestyle / Flash | 21. 09. 2016. u 15:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne samo da je gledanje vaših omiljenih serija i filmova dobro za vaše emocionalno zdravlje, već to dokazano može napraviti čuda i za vaš ljubavni odnos.

Barem tako tvrdi jedno istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Journal of Social and Personal Relationships", koji će sada postati jedan od naših omiljenijih.

Naime, dijeljenje ljubavi prema istim serijama, filmovima i knjigama, može vas dodatno zbližiti te učiniti sretnijima. Drugim riječima, takve stvari povećavaju međuovisnost i osjećaj bliskosti među parovima.

Objašnjenje zašto je tako jest zapravo prilično jednostavno. Spajanjem zajedničkih interesa, svaki par stvara jedinstveni socijalni identitet. Jeste li ikada primijetili kako parovi, koji su zajedno godinama, s vremenom pokupe jedno od drugoga određene riječi i ponašanja?

Pa što čekate? Radno vrijeme je upravo službeno završeno te je idealno vrijeme da se zavalite s partnerom u krevet i pogledate nešto zabavno.

Podsjetimo, nedavno jeobjavljeno i istraživanje koje govori da gledanje filmova za odrasle s partnerom, može popraviti 'stanje u krevetu', a samim tim i u vašoj vezi.

Kopirati
Drag cursor here to close