Učenje nije dosadno

Gimnazijalci balonima prijateljstva poslali poruke ljubavi, mira i potpore

Lifestyle / Flash | 11. 10. 2016. u 15:17 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Baloni prijateljstva su poletjeli mostarskim nebom, a učenici Gimnazije fra Grge Marića su puštajući balone poslali poruke potpore, podrške, ljubavi i nade.

Inače, kao i svake godine učenici se na satu engleskog jezika kod prof. Vanje Majerski upoznaju sa važnijim autorima engleske i američke književnosti.

Kako ne bi sve ostalo na iščitavaju i analiziranju teksta, profesorica je pobornica primijenjene književnosti.

''Poruku i temu djela uvijek nastojim povezati sa svijetom koji učenike okružuje. Čitajući Robinsona Crusoa, sama od sebe se nametnula poznata misao John Donne, kako nijedan čovjek nije otok . Tako je stih 'No man is an Island' postala naša nit vodilja. Jezik vjetra i balona se činio kao suptilan, a ipak snažan simbol koji će pomoći ovim mladim ljudima u prevazilaženju teškoća'', kazala je Majerski dodavši da su baloni sa riječima potpore , podrške, ljubavi i nade poletjeli mostarskim nebom, u nadi da će stići na pravu adresu.

''Smatram da su ove godine ključne u njihovim životima jer sada spoznaju, otkrivaju i doživljavaju svijet oko sebe puno dublje, emotivnije i zrelije. Cilj projekta, osim učenja engleskog jezika, je bio pokrenuti lavinu pozitivnosti i zajedništva u školi i šire. Jer s kakvim god se nedaćama suočavamo – nismo sami'', rekla nam je Majerski dodavši da je dovoljno pružiti ruku i uhvatiti jedan balon prijateljstva.

''Željela sam da moji učenici slijede svoje misli, imaju snage postavljati pitanja, da budu svjesni svoje jedinstvenosti, te da vjeruju da svojim mislima i djelovanjem mogu mijenjati svijet – nabolje'', zaključila je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close