Ne ubija ih on :D

George RR Martin objasnio zašto se ne trebamo ljutiti na njega jer ubija omiljene likove

Lifestyle / Flash | 18. 05. 2016. u 15:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

George RR Martin poznat je po tome što neočekivano ubija glavne likove poznate književne serije Pjesma leda i vatre prema čijim motivima je nastala megapopularna serija Igra prijestolja. Čitatelji su zbog toga često na njega ljuti, no, kako piše Guardian, nedavno je objasnio zašto to radi.

''Pisac, čak i onaj koji piše fantasy, ima dužnost govoriti istinu, a istina je, kako mi u Igri prijestolja govorimo, da svi ljudi moraju umrijeti'', rekao je Martin. ''Svi smo milijun puta čitali priču o hrpi heroja koji su se dali u nekakvu avanturu i na kraju nitko od njih ne umre. Jedini koji umiru su sporedni likovi'', upozorava je Martin, prenosi Telegram.

''To je takva prevara! Stvari ne idu tako. Kad kreneš u borbu netko će umrijeti, najbolji prijatelj umre ili mu se dogodi nešto strašno. Izgubi nogu ili ga zadesi iznenadna smrt'', dodao je.

Ako pisac želi biti iskren mora pisati o smrti, osobito ako priča o ratu ili konfliktu, uvjeren je Martin.

''Jednom kad prihvatite da treba uključiti smrt biste trebali biti iskreni… i dati ljudima do znanja da može pogoditi bilo koga u bilo koje vrijeme. Nitko neće živjeti zauvijek zbog toga jer je slatko dijete ili najbolji prijatelj nekog heroja ili heroj. Heroji ponekad umiru, barem u mojim knjigama.''

Martin tvrdi da voli sve svoje likove i da mu je uvijek teško ubiti nekoga od njih, ali i to je nešto što se mora napraviti. ''Sklon sam razmišljanju da ih ne ubijam. Ubijaju ih drugi likovi. Svu krivicu preusmjeravam na njih'', našalio se poznati pisac.

Kopirati
Drag cursor here to close