Sarajevo

Frenkie, Kontra, Indigo: Povratak u hip-hop budućnost  

Već se može naslutiti da će ovo biti njihov dosad najveći samostalni koncert.
Lifestyle / Flash | 11. 02. 2020. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekujemo da u subotu u Domu mladih napravimo rusvaj skupa s našim gostima i da publika dugo pamti ono što će vidjeti i čuti, poručili su Frenkie, Kontra i Indigo uoči koncerta na kojem će publici u Sarajevu predstaviti svoj novi album '20/20'.

 Treće je to izdanje koje je ova trojka uradila u suradnji s Red Bullom ('Putanja', Berlin 2016. / 'Egzil' Tokio 2017.), a s obzirom na to da je '20/20' sniman u Los Angelesu, fanovi dobrog hip-hopa će u zimskom Sarajevu definitivno moći osjetiti energiju kalifornijskog sunca koje donosi mnoštvo iskrene pozitive.

- Zagrijat ćemo ih dobro, to je sasvim sigurno. Album nosi takvu atmosferu pa očekujemo da se to prenese i na binu, poručuje FM Jam trojac.

Već se može naslutiti da će ovo biti njihov dosad najveći samostalni koncert. Early Bird karte su rasprodane, ali sponzori su se pobrinuli da olakšaju kupovinu ulaznica svima onima koji 15. februara budu željeli večer provesti na hip-hop prazniku na kojem će, kako je najavljeno, uz Frenkija, Kontru i Indiga nastupiti i brojni gosti.

Naime, svi koji svoje ulaznice kupe online koristeći UniCredit Bank kartice, uz svaku kupljenu kartu dobit će i jednu pozivnicu za koncert. Ova olakšica za korisnike UniCredit Bank kartica vrijedi do kraja dana u petak 14.02., ili dok ulaznice ne budu rasprodane. Oni koji nemaju mogućnost online kupovine ulaznice mogu kupiti u cafe baru Opera u Sarajevu, gdje će uz svaku kupljenu ulaznicu i pokazanu UniCredit Bank karticu dobiti i jednu pozivnicu.

U 'predigri' za sarajevski koncert FM Jam trojac je objavio i novi spot. Nakon ekranizacije pjesama 'Mosh pit’ i ‘Naša noć’, uslijedio je i spot za pjesmu 'Koga briga' na kojoj kod Frenkija, Indiga i Kontre gostuje mladi sarajevski mc Katarza. Kadrovi za najnoviji video uradak snimani su u Los Angelesu i Sarajevu, a sama pjesma 'Koga briga' je trenutno najslušanija pjesma s nedavno objavljenog albuma '20/20' i predstavlja pravu energičnu klupsku himnu.

Video: Frenkie, Kontra, Indigo - Koga Briga ft. Katarza

Inače, čitavim albumom dominiraju motivirajuće i, takoreći pobjedničke pjesme, lišene pretjerane negative, što je FM Jam trojac i želio stvoriti. Cijeli album, svih 12 pjesama, može se preslušati bez osjećaja gorčine i to je ono što je posebno inspirativno u čitavom ovom projektu pod etiketom Red Bull Presents.

Također, za dodatno dobru atmosferu na koncertu pobrinut će se brojni gosti. Binu u Domu mladih će sa FM Jam trojcem dijeliti beogradski MC Smoke Mardeljano, a lokalnu podršku pružit će i fenomenalni Katarza, Black Beriz, Stoposto, Geko i Cunami. To nije sve, za warm up i after su zaduženi Dj Soul i Dj Mrki koji iz Beograda stiže sa Smoketom.

Novi album s dosta modernijim zvukom i kombinacijom domaćeg slenga i vrhunske svjetske produkcije, impozantna lista gostiju, vrhunska produkcija, publika željna dobre i pozitivne zabave... FKI vjeruju da će ovim najvećim samostalnim koncertom dosad zakotrljati jednu puno veću priču.

- Prvenstveno očekujemo dobru energiju na koncertima. Očekujemo i da utječemo na mlađe repere. Također bismo voljeli promovisati moderniji zvuk sa potkovanom lirikom i tehnikom, što mi smatramo da album 20/20 i jeste. Planiramo mnogo koncerata, spotova, solo projekata sve trojice uz naravno podršku svakom. Upravo ovim koncertom u Domu mladih želimo zakotrljati te planove, poručili su Frenkie, Kontra i Indigo.

Sarajevo, Dom mladih, 15. 2. 2020., započinje hip hop budućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close