Prirodna oaza

FOTO/VIDEO: Građani uređuju plažu na Mostarskom jezeru

Lifestyle / Flash | 29. 06. 2017. u 13:27 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kupalište na obalama Neretve, samo par stotina metara uzvodno od HE Mostar, godinama je usprkos potencijalu, zanemarivano i zapušteno.

Zahvaljujući tek nekolicini entuzijasta, prostor uz Neretvu se povremeno očisti i dovede u koliko-toliko pristupačno mjesto gdje posjetitelji mogu potražiti toliko željeno osvježenje u vrelim ljetnim danima. No građani su ove godine preuzeli stvar u svoje ruke i krenuli u akciju uređivanja jednog od tradicionalnih kupališta na 'Mostarskom jezeru'.

Inače, u FBiH, pa tako i HNŽ-u ne postoji niti jedno upisano kupalište, pa građani hercegovačkih gradova rashlađenje često potraže na ''tradicionalnim kupalištima''. Da nema Neuma, jedinog izlaza Bosne i Hercegovine na Jadransko more, Hercegovačko neretvanska županija ne bi imala ni službenih plaža.

Turistička zajednica HNŽ-a nema podatak o broju plaža i kupališta u ovoj županiji, a ovo pitanje trebalo biti pod nadležnošću komunalnog poduzeća općina, rekao je ranije za Bljesak.info Ramiz Bašić viši stručni suradnik u Turističkoj zajednici HNŽ-a.

''Kupališta i plaže bi trebale biti pod nadležnošću komunalnog poduzeća te općine gdje se nalaze, te bi oni trebali biti zaduženi za održavanje i nadzor'', kazao je Bašić navodeći kako bi Turističkoj zajednici uređene i obilježene plaže svakako išle u prilog.

''Uređene i obilježene plaže bi stavili na turističku mapu ponude u našoj županiji. Kao takve plaže bi mogle privući i turiste koji dođu u Mostar i ostale gradove županije, da se zadrže. To bi sigurno povećalo posjetu'', kazao Bašić.

No dok naš grad i županija ne budu imali službena kupališta mi se nadamo kako će obale jezera na ovome ali i drugim mjestima biti još uređenije i čišće, kako bi privukle što veći broj posjetitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close