Raznovrsna ponuda

Cijene fotografiranja vjenčanja u BiH: Od 100 pa sve do 4.000 KM

Iz jednog foto studija iz Mostara ističu da se kod njih termin za fotografiranje vjenčanja rezervira i dvije godine unaprijed.
Lifestyle / Flash | 14. 08. 2019. u 08:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan vjenčanja se smatra najvažnijim danom u životu, te se za taj svečani događaj danima, mjesecima pa čak i godinama unaprijed vrše pripreme.

Mladenci taj dan najljepše trenutke provode s najdražim osobama u svom životu i žele početak zajedničkog života ovjekovječiti i sačuvaju za sva vremena. U toj namjeri unajmljuju profesionalne fotografe.

Cijene prije svega ovise od toga što mladenci žele.

''Cijene se kreću od 700 do 1.500 maraka, a u ponudi su razni paketi, fotografiranje cijelog vjenčanja, izrada photobookova, albuma, ovisi što žele. Ove godine u trendu su planine i jezera, te mladenci žele fotografije u tom ambijentu'', pojašnjavaju iz jedne iz Foto agencije iz Sarajeva za Faktor.

Ističu kako posla imaju dosta te da svake godine imaju sve više posla. Potrebno je godinu dana unaprijed rezervirati termin, petak, subota i nedjelja većinom.

Iz jednog foto studija iz Mostara ističu da se kod njih termin za fotografiranje vjenčanja rezervira i dvije godine unaprijed.

''Kod nas cijena fotografiranja vjenčanja ide od 600 eura pa u nedogled. To je neka klasika, fotografiranje cijelog vjenčanja, mali formati fotografija, nema uljepšavanja, obični album sa 250 fotografija. Ide se od mladoženje do mlade, onda navečer fotografiranje u dvorani'', rekli su iz studija.

Kako kažu, cijene idu i do 2.000 eura, ovisno od lokacije i zahtjeva, uz troškove putovanja fotografa. Najčešće mladenci traže fotografije iz Dubrovnika i na moru. Nisu imali nikakvih nerealnih zahtjeva.

Fotograf iz Banje Luke kaže kako cijene kao i u svakom poslu variraju.

''U BiH možete naći fotografa za 100 ili 200 KM, ali i one koji rade za 2.000 maraka. To sve ovisi što fotograf nudi i što mladenci žele. Pretežito svi fotografi imaju već određene pakete pa onaj najosnovniji paket uključuje samo cijenu za fotografiranje vjenčanja, a drugi paketi imaju uključene i photobookove i/ili fotoalbume'', pojasnili su.

Ističu također da je u posljednjih pet godina potražnja za fotografima, ne samo vjenčanja, uveliko porasla, a samim tim i ponuda.

Fotografi se mogu pronaći i na društvenim mrežama, te u oglasima, a cijene se uglavnom kreću od 300 do 900 maraka.

Neki fotografi nude i opciju fotografiranja na sat, pa tako prvi sat slikanja iznosi 200 KM, a svaki naredni po 100 maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close