Foto klub Fokus

Fotografi iz Ljubuškog na tradicionalnom druženju u Rami

Desetak fotografa na već tradicionalnom druženju koje je započelo i prije osnivanja kluba uživalo je tako na Draševu gdje su fotografirali prirodne ljepote ovoga kraja.
Lifestyle / Flash | 21. 10. 2019. u 08:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ramski fotografi sedmu godinu za redom ugostili su kolege fotografe iz Ljubuškog. Njihova zajednička druženja na neki način su potakla da prilikom osnivanja ljubuškog Foto kluba ''Fokus'' i fotografi iz Rame postanu članovi fotografske udruge iz Ljubuškog.

Desetak fotografa na već tradicionalnom druženju koje je započelo i prije osnivanja kluba uživalo je tako na Draševu gdje su fotografirali prirodne ljepote ovoga kraja.

U sklopu dobro osmišljenog programa prvo su posjet Franjevački samostan na Šćitu koji je duhovno i kulturno središte ramskog kraja. Oko cijelog samostana se nalazi veliki park i Ramsko jezero gdje su fotografirali Ramski križ, Posljednju večeru Kuzme Kovačića, Gospina vrata, Divu Grabovčevu te razgledali etnografski muzej na Šćitu koji prikazuje život, baštinu i kulturu stanovnika ramskoga kraja.

Nakon toga uputili su se u planinu na dvodnevno druženje gdje su napravili prekrasne fotografije te dogovorili nove zajedničke aktivnosti ljubuških i ramskih fotografa. Obišli su stare kuće na Jaklićkoj planini koje su sagrađene po starom načinu gradnje i još uvijek prkose vremenu te sada predstavljaju neku vrstu spomenika starim ljudima i njihovom načinu života prilagođenom zahtjevima prirode.

Fotografirajući razne motive, uživali su u ljepotama prirode i lovili što bolji kadar, sve za dobru fotografiju.

Druženje je održanu u organizaciji IED Herc Info i Foto kluba Fokus Ljubuški.

Foto klub Fokus Ljubuški

Foto klub Fokus Ljubuški u godinu dana organizirao je pet izložbi fotografija, sudjelovao na II. festivalu kreativnosti ''Živi i stvara u Ljubuškom", članovi su osmislili i napravili naslovnu fotografiju za Jazz festival te sudjelovali na ovogodišnjim susretu fotografa, na 52. Danu fotografije u BiH održanom u Babićima pokraj Grančanice.

Prva izložba je bila u sklopu radionice o očuvanju prirodnih resursa u slivu Tihaljina-Trebižat koju je organiziralo JP ''Parkovi'' d.o.o. Ljubuški, a sudionici su tako imali priliku pogledati izložbu ''Kravica''.

Druga je bila izložbu fotografija Perice Biške ''Gradu za rođendan'', a održana je u sklopu obilježavanja Dana općine Ljubuški. Treća i četvrta izložba održane su od nazivom ''Ljubuški: Oaza u svjetlu''. Prvo u Katoličkom školskom centru Petar Barbarić u Travniku, u sklopu obilježavanja manifestacije Hrvatskog proljeća Središnje Bosne, a nakon toga u Kuriji Brnjaković u Iloku, u sklopu manifestacije Akademije zemlje i ruku.

Peta je bila izložba dobrih emocija i lijepih prizora njihovog grada pod nazivom "Ljubuški čuvari svjetla" koja je održana u sklopu manifestacije Ljubuško ljeto 2019. u povodu proglašenja Grada Ljubuškog.

Ovim putem članovi Foto klubu Fokus Ljubuški zahvaljuju predsjedniku Toniju Kraljeviću i Ministarstvu financija Županije Zapadnohercegovačke te Gradu Ljubuškom i gradonačelniku Nevenku Barbariću što su im financijski pomogli organiziranje svih događanja kojima su upotpunili kulturni sadržaj Ljubuškog.

Kopirati
Drag cursor here to close