Sunčano

[FOTO] Badnje jutro u Mostaru

Lifestyle / Flash | 24. 12. 2015. u 13:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Badnje jutro u Mostaru započelo je spokojno i maglovito s jednim stupnjem. Tijekom dana se očekuje sunčano i stabilno vrijeme.

Biometeorološke prilike danas su povoljne. Stabilno i sunčanije vrijeme povoljno će djelovati na većinu populacije. Mogući su problemi usljed dužeg zadržavanja magle po kotlinama, kao i zagađenog zraka u gradskim sredinama. Osjetljive osobe trebale bi reducirati kretanje i ponašati se u skladu s preporukama liječnika, priopćeno je iz FHMZ.

U Sarajevu, Prijedoru i Foči upaljen je žuti meteoalarm koji označava maglu i smanjenu vidljivost.

Maglovit Božić

Po kotlinama središnje, istočne i sjeverne Bosne sutra se očekuje magla ili niska oblačnost. Tijekom dana doći će do postupnog smanjenja oblačnosti.

U ostalim područjima BiH bit će sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar u Bosni, slab, promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 8, a najviša dnevna od 7 do 13, a na jugu i u Krajini od 11 do 15 stupnjeva. U područjima s dugotrajnom maglom dnevna temperatura će biti niža od 6 stupnjeva.

U srednjim i istočnim područjima danas je bilo magle i niskih oblaka. Tijekom dana, došlo je do postupnog smanjenja oblačnosti. U ostatku BiH je bilo vedro.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bugojno -1 stepen, Goražde, Sarajevo i Zenica 0, Jajce 2, Bjelašnica 5, Srebrenica 6, Kupres, Livno i Sokolac 7, Doboj, Drvar, Ivan-sedlo i Zvornik 9, Mostar, Sanski Most i Čapljina 11, Bijeljina, Neum i Tuzla 13, Banja Luka, Bihać i Trebinje 14 i Gradačac 15, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close