Pomoć

Fondacija La Terra Nostra organizirala druženje žena liderki u bh. društvu

Lifestyle / Flash | 12. 08. 2016. u 07:29 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na inicijativu švicarske fondacije "La Terra Nostra" sinoć je u sarajevskom restoranu "Tavola" upriličeno druženje žena koje su prepoznate kao liderke u bh. društvu. Tijekom druženja žene su razmijenile svoja iskustva i dogovorile suradnju u pravcu promocije pozitivnih vrijednosti i pozitivnih promjena u bh. društvu.

Fondaciju La Terra Nostra osnovao je bračni par porijeklom iz Bosne i Hercegovine - Alma Palo Aličehić i Taner Aličehić. Fondacija se bavi očuvanjem i promocijom pozitivnih vrijednosti i kulturnog naslijeđa u BiH, te pomoći djeci i povratnicima u BiH.

''Posebno smo ponosni na projekte u Srebrenici i Mostaru gdje smo uručili vrijedne donacije prikupljene na donatorskim večerama organiziranim u Cirihu'', rekla je Alma Palo Alčehić, predsjednica Fondacije La Terra Nostra.

SOS Dječjem vrtiću Mostar uručena je donacija u iznosu od 48 000 KM koja je usmjerena na pokrivanje godišnjih troškova boravka djece iz socijalno ugroženih obitelji u vrtiću. Što se tiče Srebrenice, uručena je donacija u iznosu od 60 000 KM koja je bila namijenjena pokretanju programa jačanja obitelji i otvaranju SOS Centra za dijete i obitelj u Srebrenici.

''Fondacija je prepoznala poseban značaj uloge bh. žene na poboljšanju uvjeta života u našoj domovini. Žena je stup bh. države i društva, stoga namjeravamo nastaviti s ovakvim događajima na kojima ćemo promovirati pozitivne vrijednosti bh. društva'', zaključila je Palo Aličehić.

Kopirati
Drag cursor here to close