Mostar

Festival čokolade: Divovska torta od dva metra i umjetnička čokoladna djela

Lifestyle / Flash | 31. 03. 2017. u 08:29 Sa.M.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi  Festivala kave, čokolade i delicija koje će se održati u subotu, 1. travnja 2017. godine s početkom u 10:00 sati, u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače u Mostaru.

Festival se održava pod posebnim pokroviteljstvom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije te Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Svečano otvaranje posebno će uveličati Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Bruno Bojić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine te Marko Šantić, predsjednik Komore Federacije Bosne i Hercegovine.

Nadalje, u bogatoj satnici događanja niz je zanimljivosti: u suradnji s Franckom, poznati barist Zoran Trkulja pripremati će koktele na bazi kave i čokolade, koje ćete moći isprobati; predstavit ćemo gastroblogericu i strastvenu kuharicu Gabrielu Ključe kroz "Priču o uspjehu" i ugodno druženje; također, upoznat ćemo Dragana Topalovića, profesionalnog čokolatijera, osobu koja se krije iza imena "Čokolada Mostar", koji već dugi niz godina proizvodi autohtonu hercegovački čokoladu; Marinko Biškić, splitski čokolatijer koji stoji iza branda "Nadalina", čija je čokolada donedavno bila u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najveća čokolada na svijetu, ispričat će nam priču "Od zrna kakaa do čokolade"; Martin Frljić, akademski slikar izrađivat će umjetnička djela od kave i čokolade (mozaik, akvarel te skulpturu)...

Na jednom mjestu okupit će se ponajbolji slastičari, baristi, kuhari iz Bosne i Hercegovine, ali i regije te svi hedonisti i oni koji se tako osjećaju:)

Na Festivalu će se moći degustirati ali i kupiti čokoladne specijalitete, praline, domaće delicije, cup cake-ove, pop cake-ove, macaroonse ali i baklave, uživati u espresso kavama vodećih proizvođača i pržionica kave, naučiti ukrašavati kolače i izrađivati slatke delicije koje krase vodeće gastronomske jelovnike i stranice gastro časopisa. Za djecu su organizatori pripremili poseban program.

U subotu, u 13,00 sati, započeti će prodaja humanitarne dvometarske torte koju su izradili slastičari Hotela Bevanda. Organizatori će prikupljena sredstva donirati za Dom Dompes - kuću kruha i duha, gdje je započela izgradnja studerntskog doma za studente slabijeg imovinskog stanja, pučke kuhinje za beskućnike te Centra za dijalog.

Kopirati
Drag cursor here to close