spržio Forda GT

Felix Baumgartner se pohvalio brzinom do 300 kmh

Lifestyle / Flash | 29. 09. 2016. u 10:16 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekstremni sportaš Felix Baumgartner, najpoznatiji po svome skoku iz stratosfere (s visine od 39 km), ovih se dana pohvalio još jednim brzinskim 'uratkom', pri čemu je na kraju spržio svoj Ford GT.

Na jednoj njemačkoj autocesti, kako se sam pohvalio, vozio je 300 kilometara na sat, ali je predugo stiskao gas do daske, pa je motor ispustio dušu. Da je automobil još izdržao, Baumgartner bi nastavio vožnju u rangu Formule 1, no ovako mu je preostalo samo da pozove vučnu službu.

"Mislim da sam jučer na njemačkoj autocesti malo previše stiskao gas", napisao je na svome Facebooku.

Baumgartner kaže kako je dva sata vožnje u stilu "pedal to the metal" bilo ipak previše, a sada će morati rješavati kvar kvačila i još koječega.

Bez obzira što ga je Ford izdao, Baumgartner kaže kako i dalje voli svoj automobil.

Njegovi fanovi imali su dosta kritike za jedno ovakvo 'dostignuće'.

"Dragi Felix, treba znati voziti auto, a ne iz dosade trošiti benzin i pritom ugrožavati druge. Usput rečeno, brisao sam te s liste prijatelja nakon ovoga, ali tebi je to vjerojatno svejedno. Umjesto tvojih besmislenih postova, koji me strašno nerviraju. možda bi se ti mogao okušati u nečem humanijem. Primjerice, pomoć obitelji čiji je otac poginuo zbog ovakvih luđačkih vožnji drugih", napisao mu je jedan od korisnika Facebooka.

Drugi njegovi kritičari su također ogorčeni, napominju kako netko tko zlorabi činjenicu nepostojanja ograničenja brzine na njemačkim autocestama, ne zaslužuje bolji 'rezultat' od kvara na automobilu.

"Svejedno je što se na nekim autocestama u njemačkog ne ograničava brzina, ovo je neodgovorno ponašanje. Posebice od strane nekoga tko bi trebao biti uzor mladima, a umjesto toga postavlja jedan ovakav post. Glupo i neodgovorno", napisao je drugi iznervirani korisnik Facebooka.

Kopirati
Drag cursor here to close