Istraživanje

Evo koje žene muškarci biraju za brak a koje ih tjeraju na grijeh

Nježniji izgled povezan je s većom razinom estrogena, ženskog spolnog hormona, što u frajerovim očima naglašava reproduktivnost žene..
Lifestyle / Flash | 08. 05. 2019. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno provedeno istraživanje na Sveučilištu Stirling pokazalo je kako će frajeri svoje partnerice prevariti sa ženstvenijim članicama ljepšeg spola. Ženstvenost u tom slučaju podrazumijeva punije obraze, manju čeljust, tanak struk i obline, a što frajeri podsvjesno povezuju s mladošću, zdravljem i vjernošću, piše Cosmopolitan

Takav nježniji izgled povezan je s većom razinom estrogena, ženskog spolnog hormona, što u frajerovim očima naglašava reproduktivnost žene. S druge strane, zanimljivo je da su prema nekim starijim istraživanjima žene te koje biraju frajere muževnijih crta lica za afere.

Jedno pak drugo istraživanje je pokazalo da muškarce žene s nježnim, ženstvenim crtama lica privlače uglavnom samo za kraće razdoblje. Kada je riječ o ženidbi i dužim vezama, više ih privlače djevojke nešto oštrijih crta lica. Sami muškarci su mahom priznavali kako bi s djevojkom nježnijih crta lica rado proveli jednu noć, a s onom grubljih i ne toliko privlačnih crta lica, ostatak svog života.

Stručnjaci su ove rezultate objasnili mišljenjem kako muškarci za dugoročne partnerice traže manje privlačne žene zato što su prethodna istraživanja dokazala veći postotak nevjere kod iznimno privlačnih žena, a što muškarce podsvjesno od takvih odbija na dugoročnom planu. Što se tiče kraćih afera, tu ih previše i ne zanima koliko su vjerne.

Kopirati
Drag cursor here to close