Pretežno sunčano

Evo kakvo nas vrijeme danas čeka

U većem dijelu Bosne, nakon tmurnog i maglovitog jutra, uz sunčane intervale u drugom dijelu dana i opća slika će se postepeno popravljati.
Lifestyle / Flash | 07. 02. 2019. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne po kotlinama će prijepodne biti dosta magle. 

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 10 do 15 stupnjeva. 

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.  

U Bosni i Hercegovini jutros je malo oblačno, po kotlinama u Bosni ima magle. 

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica i Drvar -7 stupnjeva, Livno -5, Bihać -4, Ivan-sedlo, Jajce i Sokolac -3, Grude i Sanski Most -2, Bijeljina, Bugojno i Sarajevo -1, Brčko, Doboj, Široki Brijeg i Tuzla 0, Banja Luka, Gradačac, Zenica i Zvornik 1, Stolac 2, Trebinje 5, Mostar 6 i, Neum 8 stupnjeva. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948hPa, za 4hPa je veći od normalnog i ne mijenja se. 

Biometeorološke prilike danas će biti relativno povoljne, izraženije u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne i Hercegovine. 

U većem dijelu Bosne, nakon tmurnog i maglovitog jutra, uz sunčane intervale u drugom dijelu dana i opća slika će se postepeno popravljati. 

Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Kronični bolesnici trebaju biti oprezniji u jutarnjim satima, kada će, naročito u centralnoj i istočnoj Bosni, biti dosta hladnije u odnosu na ostatak dana, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close