Pogledajte program

Evergreen Fest je pripremio dobru zabavu

''Posjećenost festivala iz godine u godinu raste te svakodnevno primamo pohvale publike i to je ono što nas motivira da ustrajemo u ovome projektu''
Lifestyle / Flash | 04. 08. 2018. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Evergreen Fest, sada već tradicionalni festival prvi put organiziran je spontano 2012. godine povodom 25 godina postojanja Caffe Evergreena-Grina Čitluk, koji postoji još od 1987 godine. Prvo izdanje Evergreen Festa trajalo je 25 dana (1.8 -25.8.) sa svakodnevnim glazbenim, kulturnim sadržajem kroz Evergreen-Grin Čitluk i sa finalnom koncertnom večeri grupe PSIHOMODO POP na Broćanskom trgu.

Veliki uspjeh i odjek ovog projekta na kraju je doveo do toga da je osnovana i udruga Evergreen Fest,  koja je pokrenuta entuzijazmom vlasnika kafića i željom da stvore uspješan projekt, koji će ojačati ne samo lokalnu kulturnu i glazbenu ponudu, nego i onu na razini čitave BiH.

  / Foto: PR

Jedan od organizatora, Anđelko Bradvica naglasio je: 'Posjećenost festivala iz godine u godinu raste te svakodnevno primamo pohvale publike i to je ono što nas motivira da ustrajemo u ovome projekt,  koji je u današnje vrijeme teško održiv naručito iz razloga što iz godine u godinu treba  dizati kvalitetu izvođača, produkcije i popratnog sadržaja, te je to ujedno i najzahtjevnija aktivnost ovoga projekta. Na sreću nas i naše publike i najviše zahvaljujući našim sponzorima i donatorima sproveli smo 6 izdanja, te smo spremni i za sedmo izdanje EVERGREEN FESTA 2018. Kroz svoje djelovanje uspjeli smo stvoriti pozitivan ugled manifestacije kod lokalne zajednice, te biti prepoznati kao dio opće kulturne ponude grada Čitluka i regije Brotnjo.'

Također je napomenuo kako pored prethodno navedene podrške već godinama izostaje ili jako je skromna podrška državnih poduzeća, za koje znaju da mogu i da podržavaju jednako kvalitetne projekte. A to je na kraju dio gdje se kao organizatori osjećaju jako neuspješni.

Ipak kroz Festival su se afirmirali brojni lokalni umjetnici, koji su osvajali nagrade na natjecanjima u BiH i bendovi koji su ustrajali i snimili svoje prve albume. Jedna od takvih mladih rock grupa je „NEŠTO IZMEĐU“ , Adrijan Aco Marinčić najmlađi pobjednik "Gitarijade na putu za jug" i Maja Gagro, magistrica povijesti umjetnosti i filozofije, koja je kroz festival brandirala tehniku izrade nakita 'brush&wood'

Sav glazbeni sadržaj se odvija u sklopu caffe Evergreen-GrinČ itluk,  gdje je do sada nastupilo na stotine izvođača,a pored glazbenog sadržaja organizirane su i književne večeri, izložbe neafirmiranih umjetnika, izložbe fotografija, stand up večeri te razni zabavni sadržaji. Pored toga svake godine organizirane su velike koncertne večeri na otvorenom gdje je publika mogla besplatno uživati u koncertnim nastupima na Broćanskom Trgu poznatih grupa iz regije poput grupe PSIHOMODO POP , grupa S.A.R.S,  ATOMSKO SKLONIŠTE, TBF, PUNČKE, PIPS CHIPS&VIDEOCLIPS, ZAA, ZOSTER,  POSTOLAR TRIPER,   BRKOVI , DETOUR, RUNDEK CARGO TRIO,  MORT, IN ROOTS GUSTAFI, KOJOTI, BELFASTFOOD, JUFKAMENTAL, NOLA, ZDENKA KOVAČIČEK, NOLA, JUSTIN'S JOHNSON, SOUL FINGERS, ARTAN LILI itd.

Festival ove godine traje kroz mjesec kolovoz od 6.8. do 26.8.( 20 dana ) i uživa podršku lokalnih, državnih i regionalnih institucija, a ove godine dobio je i podršku Ureda visokog predstavnika EU BiH i Vlade HNZ/K.

Evergreen Fest počinje u ponedjeljak, 06. kolovoza gdje će ga tradicionalno otvoriti lokalni dj 'DJ DAMA'  i traje sve do nedjelje,26. kolovoza sa svakodnevnim glazbenim, kulturnim i umjetničkim sadržajem, a kao vrhunac festivala na pomoćnom igralištu stadiona 'Bare' održat će se i dvije koncertne večeri, gdje će pored raznovrsnog zabavnog sadržaja i raznih edukativnih radionicanastupiti i popularna glazbena imena:

09.08. četvrtak;  Smooth Groove  /PAVEL    /  NENO BELAN & FIUMENS
10.08. petak ;FLORIDUS  /  TheCockblockers  /  LAKA HR   / ZABRANJENO   PUŠENJE

Festivalske ulaznice po promo cijeni od 15,00 KM mogu se nabaviti u caffe baru Evergreen-Grin Čitluk do 08. kolovoza, a cijena dnevne ulaznice je 10,00 KM i ista će se moći uzeti na ulazu.

Kopirati
Drag cursor here to close