Što kažu?

Evening Standard o BiH kao ski destinaciji

''Ono što joj nedostaje u alpskom pedigreu, Jahorina nadoknađuje na drugi način'', piše MacEacheran.
Lifestyle / Flash | 07. 01. 2020. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Padine bez označenih staza, opuštena atmosfera i grad koji obiluje zabavom, opis je Sarajeva i olimpijske ljepotice Jahorine koji je Mike MacEacheran, reporter britanskog Evening Standarda napisao u svom tekstu o posjeti našem glavnom gradu, prenosi N1.

Po dolasku u Sarajevo, tragovi rata na sarajevskim predgrađima. te Sarajevski tunel spasa se čine poput dva potpuno različita svijeta u odnosu na ono što ga je dočekalo po dolasku na Jahorinu.

Podsjećajući na ratnu prošlost Sarajeva, te njegovu opsadu, MacEacheran navodi da se na Jahorini ne vide tragovi tog mračnog dijela povijesti grada. Iako nije ni nalik slavnim švicarskim skijalištima Chamonix ili Zermatt, autor kaže da to uopće ne predstavlja problem ovoj planini – čak naprotiv.

''Ono što joj nedostaje u alpskom pedigreu, Jahorina nadoknađuje na drugi način'', piše MacEacheran.

Preporučuje da se potraži smještaj u centru grada, gdje se Beč susreće sa Istanbulom ili da se odsjedne u nekom od nedavno obnovljenih hotela koji se mogu naći u britanskoj turističkoj agenciji Ski Sarajevo.

Ističući kako ni sam ručak na planini nije nikakav internacionalni specijalitet, naglašava da je bosanska kuhinja dašak svježeg zraka za sve turiste koji vole da jedu dobru i ukusnu hranu.

''(U Sarajevu) postoji toliko mnogo nevjerojatnih momenata da je lako zaboraviti na skijanje'', MacEacheran zaključuje za Evening Sunday.

Kopirati
Drag cursor here to close