Kolaps

Europska zimska oluja kreće se prema istoku

Više od 20.000 domaćinstava u Velikoj Britaniji provelo je noć bez struje, a dijelovi zemlje u ponedjeljak su pogođeni snijegom.
Lifestyle / Flash | 10. 02. 2020. u 12:41 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snažna zimska oluja koje je tijekom vikenda opustošila Veliku Britaniju i sjevernu Europu s vjetrovima uraganske snage i obilnim kišama prešla je na istok, što je dovelo do poremećaja u prometu  u Njemačkoj, a u nekim regijama prisililo vlasti da iz predostrožnosti zatvore škole, prenosi Anadolu Agency (AA).

Više od 20.000 domaćinstava u Velikoj Britaniji provelo je noć bez struje, a dijelovi zemlje u ponedjeljak su pogođeni snijegom. Ostala područja u Velikoj Britaniji natopljena su vodom nakon što je za svega 24 sata palo kiše, kao za mjesec i po dana. Na nekim mjestima rijeke su preplavile obale.

Video: Storm Ciara - Hotel blown into flood waters (read description)

U Njemačkoj su se u ponedjeljak ujutru elektrodistributivna i komunalna poduzeća borila da vrate struju u oko 50.000 domaćinstava na sjeveru Bavarske. Putovanje vlakovima kroz Njemačku i dalje je ozbiljno poremećeno, zbog čega mnogi putnici ne mogu doći na posao. Aviokompanije su otkazale stotine letova s njemačkih aerodroma.

Oluja, koja u Njemačkoj nazivaju "Sabine", a u velikoj Britaniji "Ciara", također je dovela do zatvaranja škola u nekoliko gradova i regija, uključujući njemačku državu Sjeverna Rajna-Vestfalija, gdje je nekoliko ljudi ozlijeđeno od padanja grana i rušenja stabala.

Meteorolozi očekuju da će u ponedjeljak poslijepodne u planinskim područjima južne Njemačke udari vjetra dostizati i 140 kilometara na sat.

Kopirati
Drag cursor here to close