Spor oko oporuke

Esma Redžepova imovinu ostavila državi, obitelj najavila tužbu

Lifestyle / Flash | 19. 04. 2017. u 07:31 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri dana nakon što je otvorena oporuka legendarne pjevačice Esme Redžepove Teodosievski, po kojoj je cjelokupnu imovinu ostavila Makedoniji, obitelj pokojne kraljice romske glazbenajavila je tužbu.

Kako pišu makedonski portali, bliski rođaci pokojne pjevačice sumnjaju u autentičnost oporuke, zbog čeka su najavili tužbu. Adnan Redžepov, unuk Esminog brata, koji živi u Njemačkoj, potvrdio je za makedonske medije, da će obitelj tražiti svoja prava. I Esmin menadžerski tim, Vesna Đorđievska i Simeon Atanasov, potvrdili su da postoje problemi između obitelji i humanitarnog udruženja oko njezinog nasljeđa.

S druge strane, Vaska Jankovska, bliska prijateljica pokojne pjevačice, izrazila je sumnju u autentičnost oporuke u nedavnoj izjavi za makedonske medije.

''Bila sam bliska sa Esmom, zbog čega smatram kako imam pravo reagirati. Esma ima mnogo unuka od sestara i brac´e, kojima je cijeli život pomagala i brinula o njima. Oni su unajmili odvjetnike i bore se za svoja prava. Kao njenim bliskim krvnim srodnicima, mislim da njima pripada kuc´a i ne vjerujem da Esma sve poklanja državi. A što se tiče autorskih prava, mogu slobodno rec´i da ih zaslužuje i Simeon Atanasov, koji je bio kraj Esme tijekom njenih koncerata i nastupa. Stalno sam bila uz nju i znam da ne bi napustila svoju obitelj. Ako neko misli da je ono što ja govorim neistina, mogu otići na sud i reći mnoge stvari, jer znam dosta o Esmi'', rekla je Vaska, prenosi Faktor.

Kopirati
Drag cursor here to close