Bizarna uredba

Erdogan zabranio lasersko uklanjanje dlaka u kozmetičkim salonima

Lifestyle / Flash | 08. 04. 2017. u 18:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je potpisao do sada neviđenu hitnu uredbu o zabrani laserskog uklanjanja dlaka u kozmetičkim salonima.

Erdogan je 29. ožujka u svojoj palati okupio kozmetičare na skupu nazvanom "Za lijepu Tursku", a događaj je emitiran uživo na državnoj televiziji.

Nakon jednosatnog razgovora o referendumu o ustavnim promjenama, Erdogan je okupljenima pokazao hitnu uredbu na stolu, a kada je grupa kozmetičara stala oko njega, potpisao je uredbu u izravnom TV prijenosu, objavio je "Al-Monitor", prenosi klix.ba.

Navodi se da je Erdogan takođe pročitao dijelove zakona pažljivo izostavljajući riječi kako što su "uklanjanje dlaka", ali je toplo čestitao ženama na njihovoj predanosti.

Uredba o uklanjanju dlaka objavljena je 30. ožujka u "Službenom listu", a stupila je na snagu odmah, prenosi Tanjug.

Navodi se da Erdoganova Stranka pravde i razvoja  od 2006. daje različite verzije zakona i ograničava mogućnosti kozmetičara. Dermatolozi raspravljaju o tome da li su određene vrste instrumenata za uklanjanje dlaka laserom štetne i treba li biti dopušteno njihovo korištenje u kozmetičkim salonima.

Neki navode da je bilo na tisuće slučajeva gdje su ljudi zadobili opekotine ili trajne deformitete i infekcije zbog nepravilne primjene ove tehnologije. Ministarstvo zdravlja Turske odlučilo je da odobri vršenje laserske depilacije samo bolnicama i određenim klinikama.

Nakon ovog događaja koji je organizirao Erdogan uslijedili su zajedljivi komentari na društvenim mrežama.

"U vremenu u kojem nam je potrebno jedinstvo i solidarnost šta može biti toliko važno kao hitna uredba o uklanjanju dlaka?", glasio je jedan od komentara na Twitteru.

Kopirati
Drag cursor here to close