Izdano upozorenje

Ekstremno visoke temperature u Hercegovini

U Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano, u Hercegovini vedro
Lifestyle / Flash | 15. 07. 2018. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

Za područje mostarske regije izdano je upozorenje zbog ekstremno visokih temperatura. 

"Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike", navedeno je u upozorenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

 U Bosni je jutros malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u sjevernim područjima. U Hercegovini pretežno vedro. 

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac 14, Bugojno, Sarajevo i Srebrenica 16, Jajce, Livno i Sanski Most 17, Banja Luka i Tuzla 18, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Zvornik 19, Brčko 20, Gradačac i Grude 21, Mostar i Trebinje 22 stepena. 

U Bosni se danas očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Poslijepodne lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući ponegdje u Bosni. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 27 do 34 stupnjeva.  

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne je moguć lokalni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 28 stupneva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close