Prognoza vremena

Ljeto na odlasku

Mogućnost za poplave tijekom predstojeće jeseni kažu klimatolozi, ne postoji. Padaline neće odstupati od granica prosječnih vrijednosti.
Lifestyle / Flash | 02. 09. 2019. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljeto je polako na izdisaju. Ekstremne vrućine završavaju ali će toplih dana i dalje biti. Lagano nam se ipak bliži hladna fronta koja će već sutra donijeti pad temperatura i za 10 do 15 stupnjeva.

"Bit će tu još sunčanih dana, nije to samo kraj ljeta, iako počinje klimatološka jesen, počela je 1. rujna.Tu će biti još dosta sunca, bit će tu još lijepih dana", kaže za N1 Nedim Sladić, meteorolog amater.

Mogućnost za poplave tijekom predstojeće jeseni kažu klimatolozi, ne postoji. Padaline neće odstupati od granica prosječnih vrijednosti.

"Očekujemo topliju jesen u odnosu na normale i normalnu ili nešto sušniju kada su u pitanju padaline. Dakle ne očekujemo nikakve ekstremne meteorološka prilike", kaže Bakir Krajinović, klimatolog.

Sladić dodaje da će zbog pada temperatura, trebati malo vremena da se organizam navikne na promjene.

"Može se očekivati da će zbog promjene vremenskih prilika biti biometeorloške prilike nepovoljne koje će se odraziti na glavobolju, malaksalost, dekoncentraciju, a samim tim može se sve to odraziti i na krvni tlak", dodaje Nedim Sladić, meteorolog amater.

A osim na zdravlje građana, vremenske prilike utiču i na njihovo raspoloženje.

Kopirati
Drag cursor here to close