Nametanje prehrane

Dvogodišnjakinja završila u bolnici zbog vegetarijanske prehrane

Lifestyle / Flash | 29. 06. 2016. u 15:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvogodišnja djevojčica završila je na intenzivnoj njezi zbog manjka vitamina i drugih komplikacija vjerojatno uzrokovanih vegetarijanskom prehranom nametnutom od roditelja, prenosi agencija Anadolija.

Dvogodišnja djevojčica, čiji identitet nije otkriven, je u kritičnom stanju prevezena u pedijatrijsku bolnicu u Genovi prošli tjedan.

Djevojčica je odmah prebačena na intenzivnu njegu, nakon što joj je utvrđen nedostatak vitamina B12, nizak nivo hemoglobina, usporeni pokreti i slabe reakcije.

Dijete je također težilo znatno manje u odnosu na ostalu djecu njene dobi, javljaju talijanski mediji.

"Pretpostavlja se da su djevojčičini zdravstveni problemi povezani s vegetarijanskom dijetom. Oba njena roditelja su vegetarijanci već nekoliko godina, a majka je dijete dojila prije nego što je ono započelo isti režim prehrane, izbjegavajući meso i proizvode životinjskog porijekla. Dijete je također podvrgnuto pregledima kako bi se utvrdilo da li je neko genetsko oboljenje doprinijelo bolesti", piše "La Repubblica".

Djevojčica se nakon nekoliko dana intenzivne njege oporavila i prebačena je na odjel za oporavak.
Prema pisanju tamošnjih medija, socijalne službe su obaviještene o slučaju. Iako roditelji nisu osumnjičeni za zlostavljanje, restriktivne dijete spadaju u kategoriju "zanemarivanja".

Ovo je treći slučaj od 2015. godine u kojem su djeca hospitalizirana u teškom stanju zbog ovakve vrste dijete.

Pedijatrijsko udruženje Liguria savjetovalo je roditelje koji podižu djecu i othranjuje djecu vegetarijance da prije takve odluke obave preglede kod medicinskih stručnjaka koji bi mogli prepisati vitaminske suplemente.

Roditelji u Genovi mogu zahtijevati od škola da njihovoj djeci osiguraju vegetarijansku hranu, samo ukoliko prilože medicinsku potvrdu da je liječnik svjestan takve vrste dijete.

Kopirati
Drag cursor here to close