Čestitamo!

Dva dobitnika podijelila rekordan loto dobitak u Britaniji

Lifestyle / Flash | 10. 01. 2016. u 14:11 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekordni dobitak britanske Nacionalne lutrije u iznosu od 66 milijuna funti (87,6 milijuna eura) podijelila su dva dobitnika, priopćili su danas organizatori lutrije.

Izvlačenje dobitnih brojeva, koje je emitirano sinoć, privuklo je pažnju velikog broja Britanaca koji su kupili tikete, istovremeno dok se s druge strane Atlantskog oceana izvlačio također rekordni dobitak američke lutrije "Powerball" od čak 900 milijuna dolara, prenio je Reuters.

Prethodno je rekord kad je riječ o jackpotu britanske Nacionalne lutrije iznosio 22,6 milijuna funti (30 milijuna eura), a izvučen je prije 20 godina.

Posljednjih godina su neki britanski državljani dobivali i značajno veće sume na lutriji "Euromillions", koja se igra na području čitave Europske unije. Najveći dobitak je zabilježen 2011., kad je jedan bračni par iz Škotske osvojio 161 milijuna funti (214 milijuna eura).

U Britaniji je izvlačenje lota pokrenuto 1994. godine. Nacionalna lutrija Camelot, koja je u vlasništvu mirovinskog fonda iz kanadske provincije Ontario, svake nedjelje izdvaja više od 34 milijuna funti u dobrotvorne svrhe, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close