A jesen je

Dugoročna prognoza: Kiša, kiša, i još kiše

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda i u naredna dva dana ne očekuje se bitnija promjena vremenskih prilika.
Lifestyle / Flash | 11. 10. 2021. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadnjih dana u Bosni i Hercegovini temperature zraka bile su znatno niže u odnosu na temperature zraka za ovo doba godine. Zabilježene su veće količine kiše, a snijeg je zabijelio najveće bh. planine.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda i u naredna dva dana ne očekuje se bitnija promjena vremenskih prilika. Prevladavat će oblačno s kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Na planinama moguć je i slab snijeg.

Od četvrtka, 14. listopada, prognozira se stabilizacija vremenskih prilika. Uz prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti, doći će i do blagog pada temeprature zraka.

Više sunčanih intervala moguće je na krajnjem jugu zemlje. Minimalne jutarnje temperature zraka tijekom većeg dijela tjedna varirat će od 2 do 8 stupnjeva u Bosni, na jugu zemlje do 12 stupnjeva. Najviše dnevne temperature između 7 i 12, u Hercegovini do 15 stupnjeva.

U periodu od 18. listopada pa do kraja prognoznog perioda očekuje se promjenjivo vrijeme s povremeno slabom kišom. Na jugu zemlje promjenjivo oblačno i djelomično sunčano.

Temperature zraka u blagom porastu. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 5 i 10 u Bosni, do 14 stupnjeva u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 11 i 16 u Bosni, na jugu Hercegovine do 18 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close