A gdje je ljeto?

Duga iznad Mostara

Prognostičari za područje južne Hercegovine prognoziraju više od 58 vrelih dana.
Lifestyle / Flash | 04. 06. 2019. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Duga je jedan od najljepših meteoroloških fenomena koje kiša ima kao "nuspojavu". 

Duga se u utorak popodne "rasprostrla" iznad Mostara.

Podsjetimo, AccuWeather za ljeto ove godine Balkanu predviđa silovite ljetne oluje, koje bi mjestimično mogle biti kadre stvoriti tornada, a sa Zapada stiže pakao.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH temperature prikladne početku ljetne sezone, prognoziraju se od 10. do 18. lipnja sa jutarnjim minimumom u Bosni od 14 do 19, u Hercegovini od 16 do 21 i dnevnim maksimumom u Bosni od 25 do 30, u Hercegovini od 27 do 32 °C.

Obilne padavine zabilježene tijekom proteklog razdoblja osigurale su dovoljne zalihe vlage u tlu, a prema prognozi Standardiziranog padavinskog indeksa (SPI) u narednih 30 dana u većem dijelu BiH očekuju se uvjeti normalne do malo povećane vlažnosti tla.

Prema prognostičkim materijalima, ljeto 2019. godine na prostoru Bosne i Hercegovine trebalo bi biti toplije u odnosu na prosječnu temperaturu za razdoblje 1981.-2010. godine.

Broj očekivanih vrelih dana u Bosni tijekom ljeta veći je od 28, a na području južne Hercegovine prognozira se više od 58 vrelih dana.

Kopirati
Drag cursor here to close