Natjecanje

Duet pobjednik Đurđevdanskog festivala

Lifestyle / Flash | 13. 05. 2017. u 23:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj Sportskoj dvorani 'Borik' u Banja Luci održan je 24. po redu međunarodni Đurđevdanski festival. Devetnaest mališana, đurđevdanskih zvjezdica pjevalo je publici nove dječje hitove.

Festival je otvorila prošlogodišnja pobjednica Aleksandra Tabulina, a u revijalnom programu nastupili su Lukijan Ivanović, i dječiji zbor 'Vrapčići'.

Pred natjecateljski dio Festivala održana je i revija dječjeg stvaralaštva na kojoj su nastupila djeca: Allegro baletski studio, City jazz plesni studio, Jelena Vidović i Doroteja Sladojević (MaMa Vox glazbeni atelje), Emilija Boškić, KUD 'Sveti Sava' dječji ansambl, plesni studio 'Blok', Habanera akademski plesni studio, dječji zbor 'Vrapčići', 'Maxi still' plesni studio, Centar 'Dajte nam šansu – Zvjezdice'. Oni su zagrijali atmosferu pred nastup đurđevdanaca.

RTRS raduje činjenica da je odziv publike bio veliki, što zbog Festivala i podrške mališanima koji su nastupali, a pogotovo jer sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, i to JZU Bolnici Zvornik – Dječjem odjelu.

Pobjednička kompozicija Đurđevdanskog festivala 2017 je 'Male vile' za koju je glazbu napisala Anica Zrilić, a koju su izvele Iva Dragojević i Teodora Ratković.

Drugu nagradu autoru glazbe za kompoziciju DRUZ?? NAVEKI, Genadiju Kirilkinu, koju je izvela Jana Krutolapova. Trećom nagradom festivalskog žirija nagrađen(a) je Borče Šabanoski za kompoziciju 'Mojata majka', koju je izvela Dragana Jovanovska.

Za najboljeg interpretatora žiri je proglasio Draganu Jovanovsku. Nagrađeni interpretatori ovogodišnjeg festivala su: Mila Laketić koja je osvojila drugo mjesto, Jana Krutolapova koja je osvojila treće mjesto.

Najbolji aranžer ovogodišnjeg festivala je Lado Leš za aranžman pjesme 'Utihni svijete'. Nagradu za najbolji scenski nastup osvojila je Katarina Prača izvodeći pjesmu 'Sutra mi je rođendan'.

Najviše SMS-ova stiglo je sa porukom Glas 10, a to znači da je Nagradu publike osvojila Nikolina Čakalj izvodeći pjesmu 'Treba da se spava'. Najbolji tekst na ovogodišnjem festivalu napisala je Ana Klepić, za kompoziciju 'Uspavanka' koju je izvela Nevena Mrvaljević. Nagradu svjetske asocijacije festivala WAF dobila je Zsanett Buranszki.

Pokrovitelj Festivala je grad Banja Luka. Prijatelj Festivala je kompanija M:tel. Podršku Festivalu su dali: Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Lino, Mlijekoprodukt i Robot. Službeni prijevoznik je Autoprevoz i Neobus. Sponzor nagrade za najboljeg interpretatora je Artist, a medijski pokrovitelji Metromedia, Radio Trebinje, Kontakt radio.

Kopirati
Drag cursor here to close