NMS

Državno prvenstvo mažoretkinja u Čitluku

Prvenstvo započinje u 9:00 sati nastupom najmlađih plesačica u kategoriji Prvi korak. Svečano otvorenje počinje u 09:30 sati, mimohodom kroz Ulicu kralja Tomislava. Od 11:15 počinje neformacijski dio prvenstva, a potom u 16:00 formacijski, koji je uj
Lifestyle / Flash | 30. 04. 2019. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mažoretkinje Općine Čitluk, najmlađe članice Nacionalnog Mažoret Saveza (NMS), ove su godine domaćini te suorganizatori državnog prvenstva mažoretkinja, koje će se održati 5. svibnja.

''Iznimna nam je čast biti domaćin i suorganizator državnog prvenstva, najvećeg događaja za jednu mažoretkinju. Pripreme nisu lake, jer uz sve treninge i pripremu cura, potrebno je osigurati sve popratne sadržaje i elemente koji idu pod ruku s tako velikim događajem. Cilj nam podići prvenstvo na jednu višu razinu, upoznati sve naše sugrađane s kulturom Mažoret plesa, te priuštiti svim prisutnim super zabavu'', rekla je Anja Andričević, predsjednica Hrvatske Udruge Mažoretkinje Općine Čitluk.

Prvenstvo započinje u 9:00 sati nastupom najmlađih plesačica u kategoriji Prvi korak. Svečano otvorenje počinje u 09:30 sati, mimohodom kroz Ulicu kralja Tomislava. Od 11:15 počinje neformacijski dio prvenstva, a potom u 16:00 formacijski, koji je ujedno i glavni dio prvenstva.

''Ovim putem pozivam sve naše sugrađane da dođu i podrže naše curice'', rekla je Andričević.

Inače, Mažoretkinje Čitluk osnovane su početkom 2018. godine, a broje čak više od 100 članica. Pokazale su izniman talent te nakon samo tri mjeseca treninga na državnom prvenstvu u Uskoplju osvojile srebro u kadetskoj kategoriji neformacija, na europskom kupu u Ohridu osvojili zlatno odličje u kadetskoj kategoriji neformacija te srebro u formaciji kadet-pompon. Ove godine se prvi put formacijski natječu na državnom prvenstvu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close