'Jer, nije život četiri zida!'

Druga bh. Povorka ponosa bit će održana 23. kolovoza u Sarajevu

"Vidimo se 23. kolovoza u Sarajevu! Jer, nije život četiri zida!", poručili su organizatori.
Lifestyle / Flash | 29. 06. 2020. u 10:59 Bljesak.info / Fbl.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Druga bh. povorka ponosa održati će se 23. kolovoza u Sarajevu.

Povorka ponosa je prosvjed protiv nejednakosti i predstavlja borbu za bolji položaj lezbijki, gejeva, biseksualnih, trans, interspolnih i queer osoba u bosanskohercegovačkom društvu.

Lica druge povorke ponosa su Amar Ćatović, Branko Ćulibrk, Bisera Hodžić, Dajana Bakić, Emina Bošnjak, Lejla Huremović i Mirza Halilčević.

Video: Najava druge Bh. povorke ponosa

"Svjesni/e trenutne epidemiološke situacije, ovogodišnju bh. povorku ponosa najavljujemo na ovaj način, poštujući sve preporučene mjere. Organizacijski odbor Bh. povorke ponosa će pozorno pratiti situaciju i sve preporuke i mjere koje budu donesene u narednom razdoblju, te će shodno njima organizirati drugu bh. povorku ponosa. Organizacijski odbor bh. povorke ponosa trenutno broji 22 osobe, koje dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine. Izuzetno nam je drago da postoji velika zainteresiranost za ovu volontersku uključenost u organizaciju druge bh. povorke ponosa. Još jednom podcrtavamo da, iako se bh. povorka ponosa događa u Sarajevu, ona uključuje sve druge gradove i sredine u BiH", poručuju organizatori.

Kontinuitet borbe kroz prosvjednu šetnju je neophodan kako bi se napravile značajne i dugotrajne promjene stanja prava i života LGBTIQ osoba, kao i svih drugih marginaliziranih grupa u društvu.

Kopirati
Drag cursor here to close