Ups

Doživotna zabrana letenja pilotu jer je pustio djevojku u cockpit

Fotografija je objavljena na kineskoj društvenoj mreži Sina Weibo, a na njoj djevojka u civilnoj odjeći sjedi u cockpitu na mjestu pilota s podignuta dva prsta u znaku "V", piše CNN.
Lifestyle / Flash | 06. 11. 2019. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineskom pilotu doživotno je zabranjeno upravljanje zrakoplovom pošto se u nedjelju na društvenim mrežama pojavila fotografija mlade djevojke koja sjedi na njegovu mjestu u pilotskoj kabini.

Fotografija je objavljena na kineskoj društvenoj mreži Sina Weibo, a na njoj djevojka u civilnoj odjeći sjedi u cockpitu na mjestu pilota s podignuta dva prsta u znaku "V", piše CNN.

Ispod fotografije djevojka je napisala: "Hvala kapetanu. Tako sam sretna."

Po pisanju državnih medija sporna fotografija nastala je u siječnju na letu kompanije Air Guilin na relaciji Guilin - Yangzhou.

Fotografiju je prvi opazio kineski bloger koji prati zrakoplovstvo, a ustanovio je da je snimljena u letjelici Air Guilina za vrijeme leta. Odmah je kritizirao zrakoplovnu tvrtku zbog kršenja sigurnosnog protokola.

I premda je djevojka obrisala originalni post, fotografija se proširila društvenom mrežom, a poruka blogera 'lajkana' je više od 22.000 puta.

Air Guilin je u ponedjeljak potvrdio da se incident dogodio 4. siječnja na letu Guilin-Yangzhou, što je prenijela državna medijska kuća Global Times. Iz zrakoplovne tvrtke je priopćeno da je pilot prekršio propise o sigurnosti u zraku.

Pilot, čije ime nije objavljeno, kažnjen je doživotnom zabranom upravljanja zrakoplovom, no ne zna se je li otpušten. Ostalim je članovima posade letenje zabranjeno dok ne završi istraga.

"Sigurnost putnika koji lete Air Guilinom na prvom je mjestu. Primjenjujemo politiku nulte tolerancije prema svakom neprimjerenom i neprofesionalnom ponašanju koje može dovesti u pitanje sigurnost putnika za vrijeme leta", priopćila je avio-tvrtka.

Žena s fotografije, ujedno i osoba koja je fotografiju objavila na Sina Weibu, identificirana je kao polaznica studentskog programa za stjuardesu pri Sveučilištu za turizam u Guilinu. Nije poznato je li djevojka i osobno povezana s pilotom.

Prošle je godine kineska zrakoplovna tvrtka Donghai Airlines suspendirala pilota na šest meseci i oduzela mu kvalifikacije instruktora letenja jer je dopustio supruzi da uđe u pilotsku kabinu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close