Pripazite na zdravlje

Očekuje nas najtopliji tjedan

Doručak u Mostaru na 25 stupnjeva
Lifestyle / Flash | 10. 06. 2019. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 13 stupnjeva, Ivan-sedlo i Srebrenica 16, Bugojno i Drvar 17, Bihać i Sarajevo 18, Jajce, Livno, Sanski Most i Zenica 19, Tuzla, Banja Luka i Zvornik 20, Bileća, Doboj i Sokolac 21 Stolac, Bijeljina i Trebinje 22, Brčko i Grude 23, Gradačac 24, Mostar 25 sutpnjeva.

U BiH danas će biti pretežno sunčano vrijeme uz malu oglačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stupnjeva.

Inače, tjedan od 10. do 16. lipnja diljem će Hercegovine biti najtopliji u dosadašnjem dijelu godine, a u većini krajeva vrlo vjerojatno i najtopliji u ovogodišnjem lipnju.

Stoga se preporučuje, između ostaloga, uzimati dovoljno tekućine i izbjegavati velike napore, osobito u najtoplijem dijelu dana, između 11 i 17 sati, kada je dobro i ne izlagati se odviše suncu, posebice ako ste osjetljivije kože, budući da će UV indeks - mjera jakosti sunčeva zračenja posvuda će biti vrlo visok.

Kopirati
Drag cursor here to close