Savjeti građanima

Dom zdravlja Mostar o vrućinama: Stanje nije alarmantno, ali budite na oprezu

Kako nam je potvrđeno, u Domu zdravlja Mostar do sada nije zabilježen porast broja pacijenata uslijed vrućina koje su nastale.
Lifestyle / Flash | 30. 07. 2018. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog ekstremno visokih temperatura zraka na području Mostara iz Doma zdravlja upozoravaju građane kako je potrebno biti na oprezu.

Kako nam je potvrđeno, u Domu zdravlja Mostar do sada nije zabilježen porast broja pacijenata uslijed vrućina koje su nastale.

''U Odjelu za hitnu medicinsku pomoć je bilo nekoliko intervencija gdje su se pacijenti žalili na bol u prsima i visok tlak, što možemo povezati s naglim porastom temperature, no, ništa drugo ne ukazuje na posljedice vrućine po zdravlje građana'', rekla je glasnogovornica Doma zdravlja Mostar Ines Popovac za Bljesak.info.

Kronični bolesnici, starije osobe i mala djeca, savjetuju iz Doma zdravlja, trebaju posebno biti na oprezu i poduzeti sve mjere predostrožnosti kako bi izbjegli sve neželjene posljedice koje ovakve temperature nose.

Liječnici preporučuju da za vrijeme trajanja visokih temperatura građani trebaju uzimati što više tečnosti (nositi vodu sa sobom ili kupovati flaširanu, hraniti se dijetalno, odnosno uzimati što više svježih namirnica, pravilno skladištiti hranu (posebice jaja, mlijeko i meso), te ne izlagati se prekomjerno suncu.

Kopirati
Drag cursor here to close