Oxylog 2000 plus

Dom zdravlja dobio transportni ventilator

Lifestyle / Flash | 03. 08. 2016. u 13:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tomislavgradskome Domu zdravlja danas je upriličena svečanost uručenja transportnoga ventilatora Oxylog 2000 plus, uređaja nabavljenoga za potrebe službe hitne pomoći, vrijednoga oko 30 tisuća maraka, priopćeno je iz općine Tomislavgrad.

Nabavu ovoga uređaja su zajednički financirala dva poduzeća, Putovi Grude i Vodoskok d.o.o Tomislavgrad.

Svečanosti su nazočili predstavnici tih poduzeća, Davor Meštrović i Predrag Čović iz Vodoskoka te Rajko Ćutuk, direktor poduzeća Putovi Grude, dok su ispred domaćina pri primopredaji uređaja nazočni bili ravnatelj DZ Tomislavgrad dr. Ivan Bagarić sa medicinskim osobljem i općinski načelnik Ivan Vukadin.

Naime, završetkom druge faze izgradnje vodovoda i kanalizacije u Tomislavgradu predložili su općinskome načelniku Ivanu Vukadinu nabavu najpotrebnijega medicinskoga uređaja za potrebe Doma zdravlja.

U dogovoru s ravnateljem Doma zdravlja dr. Ivanom Bagarićem odabran je upravo transportni ventilator koji pruža vrlo širok raspon respiratorne potpore, od potpune kontrole disanja do minimalne potpore spontanom disanju, što omogućuje fleksibilnost pristupa ovisno o pacijentovim potrebama.

Nazočnima su se ovom prigodom obratili ravnatelj Doma zdravlja dr. Ivan Bagarić koji je kazao kako ovakav uređaj imaju rijetke zdravstvene ustanove u okruženju te se, kao i općinski načelnik, Ivan Vukadin, zahvalio predstavnicima ovih tvrtki na nesebičnoj donaciji Domu zdravlja.

Predstavnici Vodoskoka i Putova Grude naglasili su kako je uz uređaj osigurana i besplatna obuka svih timova tomislavgradske službe hitne pomoći te kako im je bila čast na ovaj način pomoći rad Doma zdravlja Tomislavgrad, priopćeno je iz tomislavgradske općine.

Kopirati
Drag cursor here to close