Caritas

Otvoren dom za osobe koje se liječe u Mostaru i njihovu pratnju

Ovaj Dom raspolaže s 13 kreveta, zajedničkom kuhinjom, prostranim dnevnim boravkom i zajedničkim sanitarnim čvorom.
Lifestyle / Flash | 31. 05. 2021. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Caritas Biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan otvorio je u ponedjeljak u Caritasovoj zgradi u Mostaru Dom sv. Marte, koji je namijenjen za privremeni smještaj osoba koje dođu u taj grad radi liječenja ili su pratnja bolesnika, posebno djece, a nisu u mogućnosti sami osigurati vlastiti smještaj.

Dom, koji raspolaže s 13 kreveta, zajedničkom kuhinjom, prostranim dnevnim boravkom i zajedničkim sanitarnim čvorom, blagoslovio je biskup Petar Palić, predsjednik Caritasa Mostar.

Foto: Bljesak.info / Otvoren Dom sv. Marta

Biskup je kazao kako je ovo samo jedna od djelatnosti Caritasa, navodeći kako sa svim programima koje Caritas ima nastoje odgovoriti na potrebe ljudi ovoga vremena.

''Razmišljajući o potrebama onih koji dolaze na liječenje ovdje u Grad Mostar odlučili smo se za otvaranje ovoga Doma sv. Marte koji će biti od koristi svima onima koji prate bolesnike koji dolaze na liječenje u Mostar kako bismo im besplatno osigurali mogućnost boravka, kako bi mogli boraviti ovdje i biti blizu bolesnicima'', ustvrdio je biskup Palić.

Foto: Bljesak.info / Otvoren Dom sv. Marta

Ravnatelj Caritasa Mostar don Željko Majić naglasio je kako je sve ono što je u domu besplatno te da se nada da će biti od koristi ljudima koji se liječe u tom gradu.

Foto: Bljesak.info / Otvoren Dom sv. Marta

''Namjena doma je da bude od pomoći ljudima koji su u potrebi liječenja u Gradu Mostaru, a u razgovoru s liječnicima vidjeli smo da tih potreba ima uistinu i previše, posebno kada se radi o onkološkim bolesnicima i o liječenju djece, kao i o njihovoj pratnji. Ova kuća svima kojima je to potreba bit će na raspolaganju. Sve što je ovdje je besplatno zahvaljujući Božijoj providnosti i tolikim dobrim ljudima koji nas prate svojim darovima'', naglasio je ravnatelj mostarskog Caritasa.

Dodao je kako je Caritas uvijek osluškivao potrebe i pomagao koliko je mogao, izrazivši nadu da će tako biti i u budućnosti.

''Caritas je do sada ostvarivao svoje zadaće i ciljeve, osluškivao potrebe i nadamo se da je u tom njegovom hodu i ovaj čin te da će i u budućim potrebama, u granicama naših mogućnosti, pristupiti i odgovoriti onako kako bi to i htjeli'', poručio je don Željko.

Prije ulaska u Dom korisnici će trebati dati na uvid osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica), priložiti uputnicu ili potvrdu od medicinske ustanove, iz koje je vidljivo da se radi o potrebi zadržavanja u Mostaru radi daljnjih pregleda i liječenja ili da je nužna pratnja - blizina bolesniku na liječenju, posebno kada se radi o djeci. Svi korisnici bit će upisani u Knjigu korisnika Doma. Boravak u Domu vezan je uz liječenje i u potpunosti je gratis.

Boravak u Domu redovito se treba najaviti u radne dane (ponedjeljak - petak) u radnom vremenu (8.00 do 16.00 sati). Smještaj u Domu potrebno je obaviti do 19.00 sati. U iznimnim slučajevima, korisnik se može najaviti i bit će primljen i u vremenu izvan naznačenih termina. Broj na koji se može najaviti molba za smještajem jest: 00387 63 463 894.

Video: Caritas otvorio dom za osobe koje se liječe u Mostaru
Kopirati
Drag cursor here to close