Voli Visoko

Đoković ponovo u Bosanskoj dolini piramida

''Što se tiče moje oblasti, sporta, pozvao bih sve sportiste da dođu ovamo, da provedu neko vrijeme u tunelima Ravne, koji su jako djelotvorni na uvećanje kisika u plućima, direktno utječu na regeneraciju i oporavak''
Lifestyle / Flash | 13. 10. 2020. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak pozvao sportiste na dolazak u Visoko i posjet bosanskim piramidama

Najbolje rangirani svjetski tenisač Novak Đoković ponovo je u posjeti Bosanskoj dolini piramida. Ovaj put sa suprugom Jelenom u Visoko je stigao odmah po završetku teniskog turnira Rolland Garros, a prema njegovim riječima na ponovni posjet ga je navelo gostoprimstvo i ljubaznost Semira Osmanagića, navodi se u priopćenju Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

''Nakon prve posjete s roditeljima bilo mi je jako lijepo, uživao sam i jedva sam čekao da se ponovo vratim. Ovaj put sa mnom je supruga Jelna, a naredni put ćemo doći s djecom. Mi ovdje na Balkanu imamo jedno veliko blago i to već 15 godina i duže objašnjava kroz znantvenu metodologiju dr. Osmanagić. Imate sve jasno objašnjeno i za bilo koga tko ima nedoumice ili sumnje da je ovdje nešto što nije predstavljeno na pravi način, taj može da dođe i da se uvjeri. Ne bih previše stručno pričao, jer je to Semirov zadatak, on je stručan čovjek, i nešto što je otkrio ovdje je nešto izvanserijsko i jako bitno ne samo za Balkan već za cijeli svijet''. – poručio je Đoković.

Novak je izjavu iskoristio i da pozove kolege sportiste u Bosansku dolinu piramida.

Foto: PR / Đoković ponovo u Bosanskoj dolini piramida, ovaj put sa suprugom Jelenom

''Što se tiče moje oblasti, sporta, pozvao bih sve sportiste da dođu ovamo, da provedu neko vrijeme u tunelima Ravne, koji su jako djelotvorni na uvećanje kisika u plućima, direktno utječu na regeneraciju i oporavak, što je nama sportistima jako bitno, posebno u elitnim sportovima u kojima sezona traje jako dugo, izloženi smo naporima, mijenjamo vremenske zone, i sve što može na prirodan način da pomogne da se brže oporavite, a također služi i kao prevencija ozljeda, dobro dođe, i piramide i posebno tuneli ispod piramida su prava stvar za to'' – kazao je Đoković.

Na kraju je istaknuo kako je u BiH doputovao na nekoliko dana, ali kako će se ponovo vraćati.

''U BiH ostajem nekoliko dana, pa se vraćam u Srbiju i nastavljam dalje, jer sezona još nije gotova. U Visoko ću dolaziti i ponovo, jer ovo ovdje smatram nekako svojom drugom kućom, drugim domom. Nisam ponio reket, osim jednog kojeg sam poklonio Semiru, a planovi su da uživam u BiH i piramidama, a kasnije da odmorim i u Srbiji, pa nakon toga idemo dalje'' – otkrio je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close