Nakon Adidasove kampanje

Dokle je svijet došao?! Prijete joj smrću zbog dlakavih nogu

Arvida Byström zvijezda je nove Adidasove kampanje i primila je prijetnje smrću i silovanjem zbog dlakavih nogu...
Lifestyle / Flash | 09. 10. 2017. u 22:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedski model, Arvida Byström, bori se protiv stereotipa i postavlja nove standarde ženstvenosti. Upravo je ovo trebala biti ideja iza nove Adidasove kampanje s mladom umjetnicom, modelom i cyber senzacijom. No, reklamu za Superstar Bold Women tenisice, javnost je dočekala na nož. I to sve zbog - dlakavih nogu.

26-godišnja Arvida poznata je kao djevojka koja u modnom svijetu prkosi standardiziranim mjerilima ljepote. Ne pristaje na pravila i ne radi kompromise samo zato što je žena. Ne prilagođava se uvriježenim mišljenjima o tome što žena "treba", a što "ne treba" imati, kako izgledati, čime se baviti,... No, očito 21. stoljeće još uvijek nije spremno za jednu Arvidu, piše miss7.

 

Nekoliko dana nakon izlaska službene kampanje, Arvida je iskoristila svoje društvene mreže i podijelila sa svijetom način na koji se javnost odnosila prema njoj i njezinim dlakavim nogama. Koje su očito svjetski problem broj jedan. Komentari kojima su korisnici zatrpali, prvo Adidasove, a zatim i njezine društvene mreže, u najmanju su ruku poražavajući. Opisali su Arvidino tijelo kao "odvratno" i "degutantno", a primila je i prijetnje smrću te silovanjem.

Poznata po svojoj borbi protiv ženskih stereotipa, Arvida je često bila junakinja brojnih žena koje se ne žele samo prilagoditi stvorenim pravilima modernog društva. "Zašto si drugi uzimaju za pravo odlučivati što ćemo raditi s vlastitim dlakama na tijelu?", "Dlake na nogama su prirodne. Arvida ti si prekrasna.", samo su neki od ohrabrujućih komentara. Prije nekoliko mjeseci još je jedna poznata djevojka ismijana zbog fotografije dlakavih nogu.

Paris Jackon, kći Michaela Jacksona, objavila je na Instagramu fotku sa šaljivim natpisom "Ako se nikada nisi natjecala s bratom oko toga tko može pustiti duže dlake na nogama, što uopće radiš"... Malo je reći da ljudima nije bila smiješna. Najšokantnije od svega, žene su prve koje će skočiti na druge žene i komentirati njihove "odvratne dlake" i "prljave navike".

Toliko ludih stvari se događa na ovom svijetu, a ljudi se stvarno svađaju oko dlakavih nogu... Wow, svijete, wow!

Kopirati
Drag cursor here to close