Paranoja

Političenje oko dočeka: Pušenje će svirati, a Demokratska fronta s UZP promašila ceo fudbal

Pojedini mediji objavili su kako se radi o pritiscima da se zbog izjava Davora Sušića otkaže nastup Pušenju,a korak dalje, rekli bismo predaleko, otišla je Demokratska fronta.
Lifestyle / Flash | 22. 12. 2018. u 11:12 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Za doček Nove godine u Mostaru nastupit će S.A.R.S., Zabranjeno pušenje, DJ ROOF AW i Dobre vibracije, kako je i planirano'', potvrđeno je portalu Bljesak.info iz organizacijskog tima dočeka na mostarskoj šetnici.

Iz tima Mostar 2024 nam je rečeno kako koncert Zabranjenog pušenja za doček Nove godine u Mostaru nije upitan niti se vrše bilo kakvi pritisci na bend kako se to nagađa u pojedinim krugovima. Konferencija za medije nije održana jedino jer sudionici dočeka nisu mogli nazočiti.

I iz benda Zabranjeno pušenje potvrđeno nam je kako je riječ o izmišljotinama.

''Dolazimo svirati i zabaviti ljude'', rekli su za Bljesak.info iz benda.

Novi datum pressice

''S obzirom da se u pojedinim medijima pojavila informacija o navodnim razlozima otkazivanja konferencije za novinare u vezi s novogodišnjim dočekom, obavještavamo medije kako konferencija za novinare nije ni bila zakazana. Interno je bila planirana, ali nismo je mogli uskladiti s obavezama svih izvođača koji će nastupiti za doček Nove godine. Konferencija za novinare bit će održana 27.12.2018. u Centru za kulturu s početkom u 11 sati'', odgovorili su iz Tima Mostar 2024, koji je zadužen za organizaciju dočeka Nove godine u Mostaru.

Naime, mediji su bili obaviješteni o pressici u petak, ali je ona otkazana pa se, zbog nenavođenja neodržavanja konferencije za medije, počelo govoriti kako je doček upitan zbog intervjua frontmena Zabranjenog pušenja u kojem se dotiče politike – Dragana Čovića i Željka Komšića.

Pojedini mediji objavili su kako se radi o pritiscima da se zbog izjava Davora Sušića otkaže nastup Pušenju, a korak dalje, rekli bismo predaleko, otišla je Demokratska fronta.

Tako je Županijski odbor ove stranke u HNŽ-u priopćio kako ''najoštrije osuđuje staljinističko - komunističke metode pritisaka na grupu Zabranjeno pušenje od strane promotora politike Udruženog zločinačkog poduhvata, odnosno metode koje rezultiraju zabranom novogodišnjeg koncerta ove grupe u Gradu Mostaru''.

DF proziva komuniste?!

''Udbaški konvertiti, dojučerašnji komunisti preobučeni u odore nacionalista, zaneseni idejom rehabilitacije verbalnog delikta te idejom zabrane iznošenja slobodnog mišljenja i prava na politički stav, nastoje građanima Mostara uskratiti i novogodišnju zabavu, i to samo zbog toga što se ne slažu s političkim stavom kojeg je nedavno izrazio Davor Šučić, frontmen grupe Zabranjeno pušenje'', navodi DF te spominje naciste i staljiniste koji su ''u svojim krvavim pohodima prvo dolazili po umjetnike pa onda po druge politički, rasno, vjerski i nacionalno nepodobne građane''.

''Ukoliko, grupi Zabranjeno pušenje"bude zabranjeno održavanje koncerta, i to uslijed pritisaka od strane totalitarne manjine, i ukoliko ta totalitarna manjina u konačnici uspije da odnese pobjedu nad voljom većine građana Grada Mostara, bit će to poraz cjelokupnog društva, ali u uvod u eliminaciju političkih neistomišljenika koja se od strane anticivilizacijskih i neeuropskih politika i njihovih megafona, već uveliko najavljuje'', navodi DF HNŽ-a u priopćenju.

Naime, Sušić je u intervjuu za Oslobođenje rekao kako ''nije Hrvat po mjeri Dragana Čovića'', ali da Hrvate u BiH treba razumjeti te da smatra da je i sam Daytonski sporazum zreo za izmjenu jer sudeći po rezultatima Općih izbora iz 2018. godine, došlo je vrijeme za restrukturalizaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close