Predstavljen program

Doček Nove 2018. godine u Mostaru - prava mostarska priča

Mostar će 2017. godinu ispratiti na javnom Dočeku na otvorenom, a Mostarci, Mostarke i svi posjetitelji će moći uživati u bogatom glazbeno - zabavnom programu.
Lifestyle / Flash | 10. 11. 2017. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 ''Šetnica'' je mjesto Dočeka Nove 2018. godine

Grad Mostar konačno ima službeni doček Nove godine na otvorenom.

Nakon što je prošle godine, nakon skoro deset godina organiziran Doček na Adventu u Mostaru, ove godine se s njima u priču uključio i Grad Mostar koji je slijedeći ideju foruma koji okuplja umjetnike iz Mostara krenuo u organiziranje dočeka Nove 2018. godine.

Nova Godina će biti organizirana na šetnici Nikole Šubića Zrinjskog, gdje je u četvrtak održano druženje s novinarima i predstavljen program Dočeka.

Mostarska ekipa

''Sama ideja za organizaciju dočeka Nove godine na otvorenom je došla iz foruma koji okuplja najveći broj umjetnika iz grada Mostara; administracija odnosno gradonačelnik je rado prihvatio ideju. Radimo prema idejama foruma i okupili smo mostarsku ekipu i ovo će sigurno biti jedna lijepa mostarska priča, jer glazbenici koji sviraju su iz Mostara'', rekla je Sanela Mešić iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara.

''S obzirom na to da je vikend program će trajati dva dana. Nadamo se da će i turisti svratiti u Mostar'' rekla je Mešić, dodajući kako je proračun za Novu godinu oko 80 tisuća konvertibilnih maraka.

Doček na ''Šetnici''

Inače, lokacija na ''Šetnici'' je, po riječima organizatora izabrana zbog tehničkih razloga, ali i zato što žele događaj koji je najbliže centru i koji bi bio dostupan svim građanima Mostara.

''Dobili smo potrebne dozvole od privatnika i Grada, vlasnici su besplatno ustupili prostor za ovaj događaj'', kazala je Sanela.

Mili Tiro govorio je ispred produkcijskog tima, dodajući da se pokušao napraviti program koji će biti zanimljiv za Mostarce, ali i posjetitelje iz drugih gradova.

Program

''Ono što smo posložili interesantno je, pa ću odmah pozvati i ljude iz drugih gradova da dođu jer ovdje će biti zaista dobro muziciranje, a to garantira odličnu atmosferu. Tehnika koja će pratiti sve to je vrhunska, tako da tu neće ništa nedostajati'', kazao je Tiro.

Oba dana će po Tirinim riječima, biti ispunjena dobrom glazbom.

''Krećemo dan prije, 30.12. idemo s mladim bendovima od 11.30 sati svira 'Tale Quale', nakon njih 'Floridus', a onda u večernjem programi nastupa 'Smooth Groove'; mlada jazz grupa iz Mostara. Nakon njih 'Blues Caravan', koji će donijeti malo te blues atmosfere, zatim će zasvirati 'Malter Ego', koji je nedavno objavio album, pa će to biti idealna prilika i da ih čujemo'', kaže Tiro.

Govoreći o samom danu dočeka Nove godine, najavio je organizaciju ''Dječje Nove godine'' od 12 do 14 sati.

''Večernji program odnosno Doček trebao bi krenuti već od 20 sati. Prvi svira 'Mostar rock school blues band', to je grupa koja se proslavila kao mladi bend koji odlično svira i nastupali su na značajnijim festivalima u Mostaru, ali i diljem BiH, što im je bila ulaznica za ovu večer. Nakon njih svira 'Zoster', oni su vlasnici nekoliko albuma i imali su puno poziva, ali odlučili su se odazvati ovdje, da upotpune ovu mostarsku priču. Nakon njih nastupa 'Mostar Sevdah Reunion', najpoznatija grupa u BiH, atmosfera koju će napraviti je svima jasna i ne treba posebno govoriti i na kraju u Novoj godini ćemo se veseliti s grupom 'Sinergija' iz Mostara, koja svira sve i odlični su i iskusni zabavljači'', zaključio je Tiro.

Advent i na ''Šetnici''

''Ovdje se ne radi samo o dočeku Nove godine, ovdje na ''Šetnici'' će biti upriličeni i sadržaji koji se poklapaju s otvaranjem Adventa u Mostaru i ovdje će biti jedan dio zimskog grada koji će se povećavati i umnožavati njegovi sadržaji s približavanjem Nove godine. Mi smo u jednoj dobroj suradnji i kontaktu s ljudima koji to rade i radili su prošle godine, tako da će se na ovoj lokaciji napraviti dobro uporište za dobar doček Nove godine'', zaključio je Mustafa Alendar iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara.

 

Iz udruge Advent, koja je organizator Adventa u Mostaru, a prošle godine nam je vratila javni Doček, su za Bljesak.info rekli da su zadovoljni suradnjom s Gradom Mostarom.

''Drago nam je što se Grad Mostar ove godine uključio u blagdansko veselje. Pored cjelokupne organizacije manifestacije Adventa, koja je u Mostar definitivno vratila pravu čaroliju blagdana, javni doček Nove godine na otvorenom je iznimno važna manifestacija, koja je godinama nedostajala Mostaru'', rekli su nam organizatori Adventa, pozivajući sve da dođu u Mostar zabaviti se tijekom cijelog prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close