Prognoza

Dobro jutro Mostar: Buđenje uz sunce na 'laganih' 20

U BiH danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, a i prije podne sa maglom po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne.
Lifestyle / Flash | 12. 09. 2018. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 08.00 sati : Bjelašnica i Sokolac 8 stupnjeva, Bugojno 11, Ivan-sedlo 12, Jajce i Sarajevo 13, Bihać, Sanski Most i Tuzla 14, Banja Luka, Prijedor i Srebrenica 15, Bijeljina i Zvornik 16, Stolac 17, Trebinje 18, Gradačac 19, Mostar 20 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 953 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste. 

U BiH danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, a i prije podne sa maglom po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stupnja. 

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometorološkog zavoda BiH.


Kopirati
Drag cursor here to close