Prikupljen novac

Dobar odaziv na Humanitarni bazar mostarskih srednjoškolaca

Na Humanitarnom bazaru prikupljala su se sredstva za liječenje dječaka Emina Erdića, koji ima samo 11 godina, a obolio je od karcinoma pluća i medijastinuma.
Lifestyle / Flash | 17. 11. 2018. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese u Mostaru 14. studenog 2018. godine, održan Humanitarni bazar u prostorijama ove škole. Na bazaru je bilo izloženo mnoštvo stvari.

Brojni posjetitelji mogli su kupovati odjeću, obuću, nakit, ukrasne predmete, knjige i igračke za djecu, te se osvježiti raznim napicima i poslasticama, koje su pripremile vrijedne ruke odgajateljica i članica Volonterske sekcije. 

Na Humanitarnom bazaru prikupljala su se sredstva za liječenje dječaka Emina Erdića, koji ima samo 11 godina, a obolio je od karcinoma pluća i medijastinuma.

''Mnogobrojni naši sugrađani posjetili su bazar u Karađoz-begovoj medresi i podržali ideju humanosti naših učenika i mr. Ilhame Puce-Hondo, profesorice koja rukovodi Volonterskom sekcijom. Veliki doprinos i podršku Humanitarnom bazaru dao je menadžment naše škole, ali i svi profesori i učenici, koji su svojim doprinosom i materijalnim sredstvima osigurali određeni iznos novca koji će dječaku Eminu Erdiću biti od pomoći pri liječenju'', navedeno je iz ove škole.

Profesorica Ilhama Puce-Hondo zadovoljna je posjetom i srdačnošću svih onih koji su izdvojili svoja materijalna sredstva i podržali ideju Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese.

''Ovo je samo jedna od aktivnosti Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese. Mi na ovaj način još jednom pokazujemo našu humanost i nastojimo pomoći dječaku Eminu Erdiću kojem je svaka pomoć potrebna i dobrodošla. Ponosna sam na sve učenike i učenice Volonterske sekcije koji su vrijedno i marljivo radili na pripremi ovoga događaja, uložili su trud i vrijeme kako bismo prikupili što više sredstava za bolesnog dječaka Emina. Želimo učiniti jedno dobro djelo i spasiti jedan mladi život'', rekla je Puce-Hondo.

Na Humanitarnom bazaru, trećem po redu održanom u školi, prikupljeno je 1255 KM. Prikupljena sredstva će što prije biti uručena obitelji Erdić.

Kopirati
Drag cursor here to close