Prognoza

Do vikenda bez kiše

U BiH se u četvrtak očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost
Lifestyle / Flash | 24. 10. 2017. u 09:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni će danas biti oblačno vrijeme s kišom. Padavine se očekuju uglavnom u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a prijepodne i u zapadnim dijelovima dok će u Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme veći dio dana.

Očekivana količina padavina u središnjim područjima između 5 i 15 litara po četvornom metru, na zapadu do 10 litara. Na istoku i sjeveroistoku Bosne od 20 do 40 litara, lokalno i do 60 litara kiše po metru četvornom.

Na planinama se očekuje snijeg koji se ne prognozira ispod 1.200 metara nadmorske visine.

Kiša se predviđa za sjever Hercegovine, na planinama snijeg. U većem dijelu Hercegovine od poslijepodnevnih sati razvedravanje, osim sjevera.

U srijedu će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme prijepodne u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. U ostatku Bosne malo do umjereno oblačno. U većem dijelu Hercegovine bit će pretežno vedro. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine prijepodne.

Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera. U Hercegovini se očekuje umjerena do jaka bura, koja će poslijepodne i oslabjeti. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati između 3 i 6, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, na jugu od 16 do 20 stupnjeva.

U BiH se u četvrtak očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 17, na jugu od 17 do 21 stupanj.

U petak će u BiH biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Od večernjih sati novo naoblačenje sa sjevera koje će u noći na subotu u Bosni uvjetovat kišu, na planinama i snijeg. Padavine neće biti obilne. Vjetar slab jugozapadnog smjera.

Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22 stupnja, priopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close