Društvena korist

DM u BiH realizira 10 društveno korisnih projekata

Lifestyle / Flash | 01. 08. 2016. u 12:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na poziv kompanije DM drogerie markt, u okviru Inicijative „dm ZAJEDNO za bolje sutra” prijavljeno je 445 projekata s područja cijele Bosne i Hercegovine.

Uz pomoć zaposlenika i nezavisnog žirija DM je odabrao 10 projekata koje će podržati u realizaciji.

U kategoriji društveno korisno djelovanje odabrani su projekti: Prvo igralište za djecu - UG Tragovi, Glamoč; Bolnica – prijatelj djeteta – Udruženje za brigu i opća prava djece „Naša djeca“, Zenica; Stećkov čarobni park – Fondacija „Kulturno naslijeđe bez granica“, Kreševo; Bike park - sportsko rekreativni biciklizam – Biciklistički klub „Vitez“, Vitez; Pružimo priliku za rehabilitaciju djeci s invaliditetom – opremimo im centar – Udruga roditelja djece i osoba s posebnim potrebama, Orašje; Pomozi mi da lakše odrastem! – Omladinsko udruženje „Dobro djelo“, Sarajevo.

U kategoriji kultura, znanost, sport odabrani su sljedeći projekti: Vratimo djecu na dječija igrališta – Uprava grada Bihaća; Afirmiranje i angažiranje mladih – Udruženje inovatora regije Bijeljina.

U kategoriji zaštita okoline i održivost bit će realizovan projekt Rastimo zajedno – Udruženje za očuvanje multikulturalnosti u BiH, Zenica.

''Želim se zahvaliti svima koji su prijavili ili predložili projekte. Imali smo težak zadatak da od mnogo kvalitetnih i sjajnih projekata odaberemo samo deset ali fokusirali smo se na one koji u najvećoj mjeri koriste društvenoj zajednici, unapređenju kvalitete života te koji su održivi. Želja nam je da se u samoj realizaciji projekata pridruži što veći broj zaposlenika i partnera DM-a kako bismo zajedno stvorili bolje uvjete za život svima nama, kao i budućim generacijama koje dolaze'', izjavio je Damir Šlosel, direktor DM-a u BiH.

Za realizaciju odabranih društveno korisnih projekata, koja počinje u kolovozu ove godine, DM će osigurati financijsku podršku, donirati proizvode, volonterski angažman i opremanje ali i uređenje vanjskih i unutarnjih prostora.

Više informacija o projektima nalazi se na https://www.dm-zajedno.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close