Misija

Studentice iz Hercegovine volontiraju na zapadu Afrike

Radost koju imaju djeca s kojom provode vrijeme je, kako govore, neopisiva.
Lifestyle / Flash | 10. 07. 2019. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Posuski.info / Pozdrav iz Afrike

Tri mlade studentice iz Hercegovine koje studiraju u Zagrebu odlučile su se na misiju na zapad Afrike u mjesto Porto-Novo, koji je glavni grad države Benin. Njihov cilj je tijekom praznika između dvije akademske godine volontirati i svjedočiti svoju vjeru.

Riječ je o dvije Posušanke, Karli Petrić i Margareti Mandurić te jednog Širokobriježanki Katarini Galić.

Foto: Posuski.info / Pozdrav iz Afrike

One su smještene kod časnih sestara ''Marijine sestre čudotvorne medaljice'' koje su više od trideset godina u misiji. Sestre pomažu bolesnicima i onima koji su bez ičega i bore se za život. Cilj im je pomoći u školovanju djevojaka i djece.

''Nas tri u sirotištu ''Affame'' pomažemo časnim sestrama oko rada u zemlji, kućanskim poslovima i naravno s djecom. Slobodno vrijeme provodimo u kreativnim radionicama i zabavljamo se kroz različite aktivnosti s djecom te im pomažemo u svim nedaćama koje ih prate'', objasnile su djevojke za posuski.info.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#affamè

Objavu dijeli Srce za Benin (@coeur_pour_benin)

Radost koju imaju djeca s kojom provode vrijeme je, kako govore, neopisiva.

''Njihov srdačan doček i pozorno slušanje svake naše riječi, tako su topli i izmamljuju osmjeh na lice malog čovjeka. Iskustvo koje se ne može platiti i doživljaj koji se jednostavno ne može opisati, ali najbolje je da pogledate slike susreta s djecom'', govore.

Foto: Posuski.info / Pozdrav iz Afrike

Benin nekadašnja francuska kolonija postao je samostalna država 1. kolovoza 1960. Demokratsku vladu između 1960. i 1972., zamijenila je marksističko-lenjinistička diktatura od 1972. sve do višestranačkih izbora 1991. i ponovne uspostave demokracije.

Kopirati
Drag cursor here to close