brine o svijetu

Djevojčica koja boluje od raka mogla je poželjeti bilo što, a odlučila je očistiti parkove od smeća

Lifestyle / Flash | 04. 03. 2016. u 18:34 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ova 8-godišnja djevojčica odlučila je ispuniti svoju veliku želju i od smeća očistiti parkove diljem Kansas Cityja, a u pomoć su joj priskočili ljudi iz udruge Make-A-Wish Missouri i mnogi drugi dobrovoljci, prenosi Huffington Post.

Malena Amelia Meyer boluje od tumora na mozgu, a njena mama, Jill Meyer, rekla je kako joj ova njena akcija i odlučnost pružaju malo vedrine u ovim teškim danima. ''Ovo je za nas izuzetno teško razdoblje, ali kada vidim što je proizašlo iz ovoga…Razina zahvalnosti koju osjećam neopisiva je. Moje dijete je danas jako sretno i to je ono što je bitno, to je ono što me jedostavno neopisivo veseli'', izjavila je Jill za KSHB TV.

"She could've wished to go to Disney, she could've wished to go on a cruise or go to Europe, and her wish was to take care of the world for the day." An 8-year-old girl battling brain cancer had a wish to clean four KCMO parks which inspired hundreds of people in the community to get involved. #AmeliasWish STORY: http://bit.ly/1oPqm8Z

Posted by 41 Action News - KSHB-TV on Saturday, February 27, 2016

Amelia je tako obišla mnoge parkove diljem Kansas Cityja i uz pomoć stotine volontera i prijatelja ispunila svoju veliku želju. Uključio se i gradonačelnik Sly James te je taj dan, 27. veljače, proglasio ''Amelia Meyer brine o svijetu'' danom, kako bi joj zahvalio na njenoj prekrasnoj, nesebičnoj i toploj gesti.

S bakom je neprestano skupljala smeće iz parkova

Amelia je na ovu ideju došla nakon što je, tijekom šetnji s bakom nakon kemoterapija i tretmana, vidjela u kakvom su parkovi užasnom stanju. Svaki puta ona i baka skupile bi neko smeće s poda, pa je odlučila da ih želi sve temeljito očistiti, a ta ideja nije bila nimalo iznenađujuća njenoj obitelji.

''To stvarno ne izgleda lijepo, a drugi razlog je taj što će inače vjerojatno ostati prljavo i zbog toga bi se životinje mogle razboljeti'', ispričala je Amelia nakon što su je upitali zašto se odlučila na ovakav potez.

Mogla je odabrati skupo putovanje

Direktorica Make-A-Wish-a, Megan Haw, jako je ponosna na ovu prekrasnu djevojčicu i smatra da bi upravo ona svima trebala biti inspiracija.

“Mogla je izabrati odlazak u Disney, mogla je izabrati odlazak na krstarenje ili putovanje Europom, ali njena želja je bila pobrinuti se za svijet barem na jedan dan. Ne mogu ni opisati koliko bih željela da i druga djeca budu slična njoj”, izjavila je Megan.

Kopirati
Drag cursor here to close