Dok teče Lašva

Dječji festival: Slovenka i Bugarka najbolje u Novom Travniku

Lifestyle / Flash | 18. 06. 2015. u 10:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj sportskoj dvorani u Novom Travniku u srijedu navečer završen je 11. međunarodni festival dječje glazbe „Dok teče Lašva“ pod motom „Planet snova“.

Sudjelovalo je 16 mladih pjevača u dvije dobne skupine - „Zvjezdice“ od 6 do 10 i „Zvijezde“ od 11 do 14 godina. Stručni ocjenjivački sud na čelu s predsjednicom Željkom Andrić, profesoricom glazbe i dirigenticom iz Sarajeva, te članovima mr. Milanom Lucićem, profesorom na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, Darkom Košavićem, profesorom glazbe, skladateljem, aranžerom i producentom iz Sarajeva, i Glorijom Lujanović, studenticom politologije i mladom spisateljicom iz Novog Travnika, prvo mjesto u kategoriji „Zvjezdice“ dodijelio je Kristini Čok iz Slovenije, dok je prvo mjesto u kategoriji „Zvijezde“ osvojila Elia Stoilova Todorova iz Bugarske.

Također, dodijeljene su nagrade za 2. i 3. mjesto u obje kategorije, nagrade za najbolji tekst, glazbu i aranžman, a uručena su i različita priznanja ostalim sudionicima.

Osim mladih izvođača publiku su zabavljale novotravničke mažoretkinje, članice plesne skupine „Let's dance forever“ , kao i Baletni studio „Ars“ iz Zenice.

Kao i dosad, festiva je imao humanitarni karakter. Naime, iznos od prodaje ulaznica bit će darovan Udruženju dijabetičara djece i mladih „Slatkiš“ iz Novog Travnika.

Kopirati
Drag cursor here to close