''Navukao se''

Dječak ukrao tatinu karticu i spiskao 179 tisuća KM na klađenje

'Navukao' se nakon što je s ocem, direktorom jedne kompanije, otišao na nogometnu utakmicu na stadion Wembley gdje je vidio reklame za online klađenje.
Lifestyle / Flash | 03. 06. 2018. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječak (13) iz Velike Britanije u godini dana potrošio je nevjerojatnih 80.000 funti  (179.044 KM)očeva novca nakon što je s podacima s očeve kreditne kartice otvorio račun za internetsko klađenje.

 'Navukao' se nakon što je s ocem, direktorom jedne kompanije, otišao na nogometnu utakmicu na stadion Wembley gdje je vidio reklame za online klađenje.

U samo tjedan dana uspio je potrošiti 60.000 funti. Mobitelom je fotografirao očevu karticu te s njegovim podacima uspio otvoriti profil na stranicama za klađenje. Za pojedine oklade uplaćivao je iznose i do 3000 funti, čak do stotinu puta na tjedan, pišu 24sata.hr.

 'Bilo mi je zabavno...'

''Nisam imao pojma da to može izazvati ovisnost kao pušenje, alkohol i droge. Bilo mi je zabavno, a mislio sam da nešto mogu i zaraditi. Bilo je toliko jednostavno otvoriti račun za klađenje na internetu, doslovno su mi trebale sekunde da to učinim'', ispričao je tinejdžer koji je nakon otkrića sve priznao roditeljima.  Da pod lažnim identitetom troši očev novac otkriveno je nakon poziva iz banke u kojoj je otac imao račun. Do tada je 13-godišnjak s računa potrošio oko 20.000 funti.

Šokirani roditelji sina su poslali na odvikavanje i psihoterapiju te zaključili da je sada izvukao lekciju.

No nekoliko mjeseci kasnije ponovno se okušao u klađenju i ovog puta u tjedan dana potrošio tri puta više. Roditelji su kazali kako mu nakon ovog puta više nikad neće moći vjerovati te još otplaćuju kredite kojima su morali pokriti dug koji je dječak nagomilao.

Da mu na računu nedostaje veliki iznos otac nije odmah shvatio jer tvrtka kojom upravlja mjesečno zarađuje i do 30.000 funti, a u to vrijeme je, kaže sklopio desetke ugovora s poslovnim partnerima.

'Klađenje je bilo jedino o čemu sam razmišljao'

''Počeo sam sa sitnom okladama od 5 ili 10 funti da bi ubrzo trošio i do 1000 funti na dan. Znao sam i po 6 sati dnevno pregledavati oklade, propuštao bi treninge i ne pisao zadaće. Klađenje je bilo jedino o čemu sam razmišljao'',  svjedoči tinejdžer, danas 15-godišnjak.  Roditelji su, kažu, sretni što nisu izgubili sve jer su čak strahovali i za tvrtku koju vode.

''Bili smo ljuti ne samo na sina već i na sebe same jer smo bili naivni i nismo vidjeli što se događa. Brinuli smo za posao toliko da nismo uvidjeli da je popustio u školi'',  rekao je 43-godišnji otac za Mirror. Dječak redovito ide na psihoterapiju jednom na tjedan kao i na grupne terapije s drugim ovisnicima o klađenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close