Župno putovanje

Djeca Drvara i Grahova posjetila Šibenik, sami sebi financirali put

Domaćin gostima iz Drvara i Grahova bio je župnik i upravitelj svetišta u Vrpolju don Ante Omazić
Lifestyle / Flash | 22. 12. 2019. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina od 30-ak djece osnovnoškolskog uzrasta iz župa Drvar i Bos. Grahovo, u pratnji svoga župnika don Davora Klečine, posjetila je 20. prosinca Šibenik.

Put u Šibenik bio je nagrada djeci za sudjelovanje u kreativnim radionicama u kojima su tijekom došašaća izrađivali blagdanski nakit od čije su prodaje financirali sebi putovanje, ali i za njihov marljivi doprinos drugim župnim aktivnostima.

Domaćin gostima iz Drvara i Grahova bio je župnik i upravitelj svetišta u Vrpolju don Ante Omazić, inače i sam podrijetlom iz Banjalučke biskupije, koji ih je dočekao pred šibenskom katedralom a potom i proveo kroz ovo prelijepo zdanje upoznavši ih s njezinom prošlošću.

Foto: PR / Izlet u Šibenik

Djeca su imala prilike vidjeti i glasovitu katedralnu krstionicu, remek-djelo poznatog kipara Jurja Dalmatinca.

Potom su djeca od Šibenske biskupije bila nagrađena posjetom nedavno otvorenom muzeju, odnosno interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova, takozvanom 'Civitas sacra', smještenom u palači Galbiani, koji je malene posjetitelje ostavio bez daha svojom opremljenošću i eksponatima.

Nimalo manje dojmljiv bio je uspon na tvrđavu sv. Mihovila odakle se pruža jedinstven pogled na grad Šibenik, Šibenski kanal i otoke šibenskog akvatorija. Posjet ovoj znamenitosti omogućio je ravnatelj Muzeja grada Šibenika Željko Krnčević, veliki prijatelj i čest gost u Bos. Grahovu i na planini Šator.

Foto: PR / Izlet u Šibenik

Nakon što su se djeca okrijepila u poznatom restoranu 'Antin gušt' uslijedio je u večernjim satima posjet šibenskom adventu zvanom 'Adventura' smještenom u Đardinu, gdje su djeca kušala fritule, a potom su od domaćina bili počašćeni i klizanjem na prigodno postavljenom klizalištu. Razigrani i raspjevani mališani iz Bosne plijenili su pozornost svojom pojavom pa su završili i u prilogu lokalne Televizije Šibenik.

Djeca su se prepuna dojmova vratila u Drvar i Bos. Grahovo obogaćeni jednim novim duhovnim, kulturno-povijesnim, ali i zabavnim iskustvom koje im je dao drevni grad Šibenik, priopćeno je iz župa Drvar.

Kopirati
Drag cursor here to close