Insula

Dijabetičari iznijeli probleme Zavodu

Lifestyle / Flash | 10. 07. 2017. u 13:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zavod trenutno ima još osamnaest zahtjeva koje smo dobili od drugih udruga i pojedinaca, a svi zaprimljeni zahtjevi odnose se na proširenje prava osiguranika na ortopedska i druga pomagala ili proširenje prava na lijekove s liste lijekova. Svim ovim zahtjevima pristupamo s dužnom pozornošću i u tijeku smo izrade analize stanja i uspostave prioriteta za eventualna proširenja postojećih prava. Cilj nam je raspoloživa sredstva koristiti na najracionalniji mogući način, a na zadovoljstvo i osiguranika i zdravstvenih djelatnika'', rekao je direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K, Rade Bošnjak, koji je sa suradnicima primio je predstavnike Udruge dijabetičara Insula.

Kako je priopćeno iz Zavoda, cilj održanog sastanka bio je razgovor o pravima osiguranika oboljelih o dijabetesa u Hercegovačko – neretvanskoj županiji kao i mogućnosti njihova unaprjeđenja.

Predsjednik udruge Insula, Mislav Sapić, zahvalio se predstavnicima Zavoda na upriličenom sastanku te istakao probleme osiguranika oboljelih od dijabetesa kako i prijedloge za njihovo prevladavanje.

Naveo je i neke primjere iz drugih županija kako i primjere iz okruženja koji se odnose na prava osoba oboljelih od dijabetesa.

Bošnjak je pak rekao kako je u svakoj od županija stanje je različito jer svaka županija raspolaže različitom kapacitetima i uvjetima u sustavu zdravstva.

''Kada je riječ o našoj županiji mi smo neusporedivo više opterećeni zbog kompleksnosti sustava u kojemu djelujemo. Vaši prijedlozi i sugestije svakako su nam pomoć u daljnjem projiciranju i odlučivanju'', rekao je.

Tijekom sastanka predstavnicima Udruge Insula pojašnjen je financijsko plan Zavoda, odnosno način raspodjele sredstva za ukupna prava iz zdravstvene zaštite.

Zaključak s održanog sastanka bio je kako će se predstavnici Udruge Insula ponovno sastati s predstavnicima Zavoda u krajem mjeseca rujna, a prije definiranja konačnih prijedloga planova za 2018. godinu kako bi razgovarali o mogućnostima Zavoda u narednoj godini u odnosu na zahtjeve udruge „Insula“ i u odnosu na sve zahtjeve kojim Zavod bude raspolagao do ovoga vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close