Magnet za psihopate

Deset zanimanja koja privlače psihopate

Lifestyle / Flash | 15. 10. 2015. u 16:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Psihopate je teško detektirati, barem na prvi dojam. Za ispravniju procjenu potrebno je vrijeme. Psihopati su asocijalna bića, no ako je netko asocijalan, to nužno ne znači da i je i psihopat.

Međutim, postoje zanimanja koja psihopatske ličnosti privlače više nego neka druga. Prema dijagnostičkoj listi psihopatije Hare sastavljene još 1970–ih, psihopatske ličnosti mogu imati sposobnost osjećaja krivnje za počinjena nedjela, ali nisu sposobni za empatiju – upravo takve slične osobine možemo pronaći među menadžerima kompanija koji bez problema odlučuju o sudbinama tisuća ljudi kad ih, primjerice, otpuste da bi uštedjeli novac za kompaniju, piše Večernji.hr.

No, psihopati su najčešće i impulzivni, manipulativni i seksualno promiskuitetni. Novija istraživanja koje je proveo Scott Lilienfeld kazuju da psihopati uživaju demonstrirati neustrašivu dominaciju nad drugim ljudima, poput kakvog kvalificiranog stava u sudnici ili tijekom izvedbe na pozornici, piše Independent.

Novinari, policajci pa čak i svećenici su među najpopularnijim profesijama koje će izabrati psihopatske ličnosti. Neobično je da čak i kirurzi koji spašavaju ljudske živote, ulaze u listu top 10 zanimanja koje privlače psihopate.

Donosimo 10 najpopularnijih zanimanja gdje ih se može pronaći:

1. Direktori kompanija
2. Odvjetnici
3. Medijski djelatnici
4. Prodavači
5. Kirurzi
6. Novinari
7. Policajci
8. Svećenici
9. Glavni kuhari
10. Državni službenici

Kopirati
Drag cursor here to close