Bilo je zanimljivo u HGSSu

Deset im je godina, a već su spasili toliko života

Posjetitelji su se mogli upoznati sa službom koja se neprekidno obučava i provodi najteže zadaća zaštite i spašavanja u nepristupačnim područjima.
Lifestyle / Flash | 26. 08. 2021. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačka gorska služba spašavanja (HGSS Mostar) otvorila je u srijedu svoja vrata namjernim i slučajnim posjetiteljima koji su htjeli zaviriti u opremu, aktivnosti i rezultate ove volonterske, nevladine i neprofitne udruge.

Foto:PR / Bilo je zanimljivo u HGSSu

Iz prve ruke, posjetitelji su se mogli upoznati sa službom koja, kao dio Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovina (GSSuBiH) članice međunarodnih organizacija ICAR i ECRA, neprekidno se obučava i provodi najteže zadaća zaštite i spašavanja u nepristupačnim područjima.

Foto:PR / Bilo je zanimljivo u HGSSu

Na svom Danu otvorenih vrata HGSS Mostar izložio je opremu koju gorski spašavatelji koriste u svojim aktivnostima spašavanja s visina, na vodi, spašavanja iz podzemnih objekata te opremom i softverskim alatima koje koriste u sve češćim akcijama potrage i spašavanja. U posebnom mini kinu posjetitelji su mogli pogledati video zapise snimljene tijekom akcija spašavanja i zahtjevnih obuka GSS-a.

Gorski spašavatelji svoje goste informirali su o svom radu, dosadašnjim rezultatima te mogućnostima i načinu priključivanja svijetu gorskih službi spašavanja.

Foto:PR / Bilo je zanimljivo u HGSSu

"Naša vrata ostaju otvorena svima onima koji su spremni odreći se svoga vremena i truda i kao volonteri pridružiti se službi koja neprekidno, 24 sata dnevno, 365 dana u godini, spašava ljudske živote na mjestima gdje druge službe to ne mogu" ističu iz HGSS Mostar.

Foto:PR / Bilo je zanimljivo u HGSSu

Dan otvorenih vrata organiziran je u sklopu projekta Jačanja kapaciteta i razvoja gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini koji uz potporu Razvojne agencije Češke Republike provode Horska služba Češke Republike, Savez gorskih službi spašavan ja u Bosni i Hercegovini (GSSuBiH) i Ministarstvo sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close